OCENE - PARTIZAN: Suma među trojicom kojima se igralo, u odbrani se ne za ko je gori

Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENE - PARTIZAN: Suma među trojicom kojima se igralo, u odbrani se ne za ko je gori

Solomon nije materijal za Partizan

VLADIMIR STOJKOVIĆ 5 - Ostavili su ga saigrači na milost i nemilost u tri situacije. Delimično kriv i za prvi gol. Nekoliko puta popustila mu je koncentracija.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 5 - Na velike muke stavljali su ga Pivarić i Cigankov.  Sa toliko nevolja da se odbrani od brzih igrača Dinama nije stigao da bude konkretniji u ofanzivi. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Daleko ispod nivoa na koji je navikao Grobare.

NEMANJA R. MILETIĆ 5 - Neshvatljivo loša partija štopera koji je pre samo dve sedmice oduševio izdanjem protiv Jang Bojsa. Odsutan, nesiguran, neubedljiv, dozvolio je napadačima Dinama da se šetaju oko njega i rade šta hoće. Sudija iz Poljske označio ga je krivcem za penal. Utisak je - neopravdano.

MILAN MITROVIĆ 5 - Neprepoznatljiv. Ni traga igraču koji bi trebalo da predstavlja stub odbrane. Odustvo bilo kakve komunikacije sa Miletićem. Daleko od rivala koje je trebalo da čuva. Zapamtiće Brazilca Moraeša.

NEMANJA G. MILETIĆ 5 - Kao i u Beogradu, fudbaleri Dinama su napadali često po njegovoj strani i  koristili greške u postavci. Ostavio je Kijevljaniima dovoljno prostora da je bez preterivanja poraz mogao da bude i ubedljiviji od 1:4.

EVERTON LUIZ 5 - Razočaravajuće izdanje motorina crno-belih. Umesto da se, kao dosad, posveti razgradnji protivničkih napada, bespotrebno trošio vreme na raspravu sa sudijom. Nepažljiv. To ga je koštalo suspenzije za naredni evropski meč. Napravio je timu kontrauslugu.

MARKO JEVTOVIĆ 6,5 - Jedna od svetlih tačaka Partizana večeras. Ne (samo) zbog gola. Već zbog načina na koji je prepoznao da je ovo utakmica u kojoj vredi trčati i boriti se. Često je "krpio" večeras nesigurnog Evertona, a stizao i da izgradi nekoliko akcija, poput one kad je namestio zicer Tavambi.

SEJDUBA SUMA 6,5 - Igrao na poziciji desnog krila, umesto Tošića, povremeno ulazio u sredinu i čini se da mu baš to mesto, iza napadača, a ne po strani, više prija. Nagovestio je da je fudbaler poteza i da može na malom prostoru da stvori problem rivalu. Što je i potvrdio iznuđenim penalom.

DANILO PANTIĆ 6,5 - Treći fudbaler Partizana kome se igralo. Šteta je za crno-bele što ostatak tima nije pratio njegovo povremeno nadahnuto izdanje i želju da preuzme rizik. Igrao je u oba pravca, pomagao odbrani, podelio nekoliko kvalitetnih pasova napred, šutirao... Sazreva.

TEOFILUS SOLOMON 5 - Dobio je šansu da pokaže da je igrač za Partizan. Nije je iskoristio. Teško je poverovati da će ostati u Humskoj.

LEANDRE TAVAMBA 5 - Iako je u ofanzivi imao novog saradnika, dejstvovao je daleko od gola i nije bio ni izbliza opasan po odbranu Dinama kao u Beogradu, kad je dao i namestio gol. Večeras je imao samo jednu šansu, imao je nesreću da umesto mreže pogodi golmana u glavu.

TRENER

MIROSLAV ĐUKIĆ 5 - Prvi put ove sezone njegov tim je u potpunosti nadigran. U svim segemntima. Vratio se formaciji sa četvoricom igrača u odbrani, a kao bivši štoper reprezentativnog kalibra imaće zadatak da Miletiću i Mitroviću pojasni kako je nedopustivo da se Moraeš ušeta u gol. Posle dugo vremena promovisao Sumu u startera i dobio naznake gde bi mogao da ga koristi na proleće. Konačno je dao šansu Solomonu i teško da će opet. Sačuvao je prvog špica Ožegovića, ali rizikovao sa Evertonom, Miletićem i Tavambom, pa je na kraju ostao bez Brazilca i levog beka za za šesnaestinu finala.

IZMENE

OGNJEN OŽEGOVIĆ (od 66. minuta) 5,5 - Osim agresivnog pritiska na poslednju liniju Dinama nije imao konkretnu šansu.

PETAR ĐURIČKOVIĆ (od 77. minuta) - premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

(FOTO: Action images, partizan.rs)
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.