Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 23:51

OCENE – PARTIZAN: Popović narastao kao testo, Nathove lopte u stilu košarkaškog pleja, Vujačićev pad

Kako Zdjelaru nikad ne ponestane snage i zašto se pad u igri opet osetio izlaskom Jojića?

ALEKSANDAR POPOVIĆ 8,5 – Kakva partija mladog golmana, kakav nagoveštaj šta može u odsustvu Vladimira Stojkovića! Od prvog trenutka bio je faktor stabilnosti, ispravljao propuste saigrača koji su ga u čak ostavili u situaciji „jedan na jedan“ sa Zuberom. Kad je skinuo zicer napadaču DAC-a narastao je kao testo pod dejstvom kvasca. U junaka je izrastao 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << minuta pre kraja odbranivši penal Hrvatu Baliću. U međuvremenu je plenio sigurnošću, čitanjem igre, izbacivanjem lopti... Veče za pamćenje. A ovo mu je bio debi u Evropi.

ALEKSANDAR LUTOVAC 6 – Za razliku od gostovanja u Novom Sadu kad ga je bilo u napadačkim akcijama i kad je pokrenuo akciju za vodeći gol, u Slovačkoj je trpeo ogroman pritisak Divkovića i Zuberua tokom prvog dela. Malo se popravio u drugom. Zalaganje nije sporno, ali neka postavljanja uvela su Partizan u problem, s tim što se mora imati u vidu da je prinudno menjao Miljkovića.

IGOR VUJAČIĆ 6 – Veliki pad u odnosu na prvi meč. Bio je dezorijentisan, nesiguran u pasu, širio paniku faulovima u opasnoj zoni, nije se dobro razumeo sa kolegama i osim skok igre, gde je ponovo bio dobar, pokazao je manjkavosti na zemlji.

SINIŠA SANIČANIN 6,5 – Najčvršća karika inače slabe odbrane. Postojan, agresivan, uporan... A u finišu nesmotren!? Pred kraj meča skrivio je penal, koji je mogao skupo da košta goste i pokvari utisak o izdanju novajlije iz Vojvodine. Imao je šansu za inicijalno vođstvo, malo pre pogotka Pantića.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6 – Koliko je u Humskoj bio siguran, toliko je u Dunajskoj Stredi bio van ritma. Kasnio je nekoliko puta da zauzme poziciju, Argentinac Vera ga je opteretio i smanjio mogućnost odlaska u napad, a bilo je situacija kad mu je lopta bežala, nije ga slušala. Zna za bolja izdanja.

SAŠA ZDJELAR 7 – Još jednom je bio uverljiv na sredini terena. Nisu se rivali previše naigrali fudbala pored Partizanovog motorina, a ono što je pasovima unapred nagovestio u Humskoj, potvrio je u Slovačkoj, sjajnim soloprodorom kad je ostatku tima ponestalo snage. Jednom od fizički najspremnijih fudbalera Partizana nije problem da sprinta 35 metara pred kraj utakmice i asistencijom Rikardu pečatira pobedu.

MILOŠ JOJIĆ 6,5 – Opet je Partizan drastično pao u završnici. I ponovo baš kad se bivši član Borusije preselio na klupu za rezerve. Slučajnost? Ovo je bila utakmica u kojoj je trebalo juriti po celom terenu mlade igrače DAC-a, a kad su trkačke sposobnosti u pitanju za momka iz „klase 1992“ nema zime. Mogao je više da ponudi u ofanzivi, čini se da ga ni kolege ponekad ne razumeju kad im odigra iz prve.

LAZAR MARKOVIĆ 6,5 – Shodno biografiji navijači bi očekivali da na svakoj utakmici bude učinkovit kao na prvoj sa DAC-om, međutim, novi kapiten je u revanšu pokazao šta znači biti odgovoran na svojoj polovini. Bilo je delova utakmice kad je više bio bek nego krilo, svestan da je Lutovcu potrebnija pomoć nego napadačima. Demonstrirao je visok nivo posvećenosti timu tako što je u drugi plan potisnuo ofanzivne mogućnosti. Izaostali su sprintevi kao u Beogradu. A oni će crno-belima biti i te kako potrebniu dvomeču sa Sočijem.

BIBARS NATHO 7,5 – Koliko god kad je umoran, makar ne bio okretan kao pre, sposoban je i dlaje da deli pasove u stilu košarkaških plejmejkera. Dve najbolje situacije za Partizan iz prvog dela direktna su posledica pregleda igre Izraelca: u prvoj je namestio pogodak Pantiću, u drugoj spojio sa golom Rikarda i dokazao da može da bude kvalitativna prednost iako nije na maksimalnom broju obrtaja.

DANILO PANTIĆ 7 – Šta je bilo to njega, ofanzivac Partizana je uradio. Dao je gol. I to kad. I kakav! Kako stariji treneri vole da kažu: „Ne možeš pogoditi ako ne šutiraš“. Jedan od retkih fudbalera aktuelnog kadra koji se ne libi da preuzme odgovornost. Mala zamerka odnosi se na bespotreban žuti karton u ranoj fazi meča.

RIKARDO GOMEŠ 6,5 – Učinak polovinčan. Prvu šansu nije iskoristio, Martin Jedlička mu je šut u nadoknadi prvog dela preusmerio na stativu. Iz drugog pokušaja bio je uspešniji. Stavio je tačku na susret, mada je utisak da je često bio daleko od gola. Možda zato što Partizan nije bio raspoložen kao u prvom meču, kad je sve vreme „visio“ pred kaznenim prostorom rivala. Ovoga puta izostala je pomoć Markovića, kasnije Jovića i Holendera.

IZMENE

FILIP HOLENDER (od 61. minuta) 6 – Tek hvata ritam, zaostaje za ekipom na fizičkom planu. Za pola sata osim velikog truda ništa konkretno nije napravio.

NEMANJA JOVIĆ (od 61. minuta) 6 – Ni izbliza dobar kao u prvom meču. Kao da su mu promašena šansa iz Beograda i ona iz Novog Sada još u glavi.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 70. minuta) 6 – Uveden sa idejom da zaključa utakmicu, ali se poput prve DAC razmahao baš u finišu i formirao utisak o izdanju reprezentativca Crne Gore.

LAZAR PAVLOVIĆ (od 85. minuta) – bez ocene – malo vremena da bi uticao na dešavanja na terenu.

MARKO MILOVANOVIĆ (od 85. minuta) – bez ocene – malo vremena da bi uticao na dešavanja na terenu.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 7 – Treneri najviše vole kad se pobeđuje. Pogotovo bez primljenog gola. A Partizan je dalje prošao sa dve pobede, ukupnim rezultatom 3:0. I sa te strane šef stručnog štaba mora biti zadovoljan. Ne može izdanjem odbrane koja se povijala pred naletima DAC-a, ali je izdanjem golmana Aleksandra Popovića dobio satisfakciju da je u pravu kad je promovisao u naslednika Vladimira Stojkovića. Preskočio je prvu prepreku, mada je verovatno i njemu jasno da protiv Sočija ne bi smeli da se ponove defanzivni propusti kao u Slovačkoj.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.