Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2021, 23:50

OCENE - PARTIZAN: Markec u vremenskoj mašini, serdar Vujačić i lepršavi Jović; Jojić - pravi "Nemac"

Aleksandar Stanojević može da bude veoma zadovoljan...

VLADIMIR STOJKOVIĆ bez ocene – Koliko je Partizan bio ubedljiv u polju i siguran u poslednjoj liniji svedoči podatak da kapiten nije imao posla. Tek jedan mlak udarac Nigerijca Taiva, taman da ga zagreje. Ostatak meča mogao je slobodno da odlgeda sa tribina, ništa se ne bi promenilo. Slovaci su bili bezopasni.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 7 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Napadačka orijentacija omogućila mu je da bude često prisutan na polovini rivala, čak i šanse da kreira. U odbrani miran, siguran, odigravanjima iz prve lansirao saigrače ofanzivnijih karakteristika. Kad bi takav bio u nastavku sezone...

IGOR VUJAČIĆ 7 – Ako je suditi na osnovu premijere može biti da je Partizan u liku stasitog Crnogorca dobio komandanta odbrane. Njegova odlučnost je za svaku pohvalu, reakcija kad glavom na zemlji odigrava – i to napred – ilustruje da mu je samopouzdanje na najvišoj tački otkako je stigao u Humsku. Nadskočio je Taiva da Nigerijcu iz DAC-a verovatno i dalje zvoni u ušima.

SINIŠA SANIČANIN 6,5 – Trebalo mu je malo vremena da „uđe“ u utakmicu, ali kad je prvi put „otresao“ Divkovića i uklizao Taivu – što je publika znala da nagradi – pokazao je da u budućnosti može da bude od koristi. U nekim situacijama se videlo da je Vujačić ispred njega po stažu u Partizanovom dresu, ali u drugim da ga vredi čekati.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 – Racionalnost je drugo ime momka iz Batajnice. Ako bi mu izmerili puls sigurno bi aparat pokazao ravnomerne otkucaje srca u svakom trenutku. Bez panike nazad, a napred je napadao prostor iza leđa odbrane tima iz Dunajske Strede i zajedno sa Jovićem napravio silne probleme gostima.

SAŠA ZDJELAR 7 – Ekonomi Rade Vučićević i Darko Milićev najviše praška za veš opet će potrošiti da operu dres zadnjeg veznog. Što govori koliko je izgarao za tim. Samo što je ovoga puta partiju oplemenio i pasovima unapred.

MILOŠ JOJIĆ 7 – Rastrčan, uporan, siguran... Pravi "Nemac". Njegove kretnje su primer kako bi trebalo da igra centralni vezni Partizana. Ušao bi u krug kandidata za igrača utakmice samo da je idealnu prliku u smiraj prvog dela pretvorio u dupliranje vođstva.

LAZAR MARKOVIĆ 8 – Vremenska mašina kao da je instalirana u Humskoj. Izgledalo je kao da se njome bivši reprezentativac teleportovao na početak karijere kad je brzinom mučio rivale i rešavao utakmice. Dugo čekanu evropsku prelomio je pogotkom u ranoj fazi, mada mu je gol samo nagrada za povremeno nadahnutu, a sve vreme racionalnu igru. Njegovi pasovi unapred razigrali su kompletan tim i podsetili fudbalere DAC-a da imaju posla sa fudbalerom za koje su milionske iznose brojali Benfika i Liverpul.

DANILO PANTIĆ 7 – Dve utakmice na startu sezone nagoveštavaju da je drugačiji igrač u poređenju sa prethodnim mandatom. Može biti da mu baš mesto klasične „desetke“ više odgovara nego dejstvovanje po krilu, pošto se odlično razume sa Rikardom. U nekim situacijama izgoreo od želje da bude strelac.

NEMANJA JOVIĆ 7 – Na evropskom debiju mogao je da se proslavi. Uradio je sve što publika ište, samo gol nije dao. Najmlađem od Partizanovih startera nije zameriti, jer je plenio harizmom, ulaskom u igru, atraktivnim potezima. Lepo ga je videti kad se zaleti na gol, kao Parni valjak kad izbije na drum. Rekao je trener Stanojević proletos kako mora da poravi realizaciju. I bio je u pravu. Na mečevima zahtevnijeg tipa potrebno je da bude odlučniji u završnici.

RIKARDO GOMEŠ 6,5 – Kad napadač ne zatrese mrežu obično se smatra da mu je učlinak ispod proseka. U slučaju povratnika ta konstatacija ne važi. Nosio je Rikardo na leđima maltene sam celu odbranu DAC-a, izvlačio se na krilo, pokušavao iz vazduha, jednom i makazicama. Nijedna lopta nije završila iza leđa Martina Jedličke, ali su njegove kretnje i ubrzanja ostavljali širok prostor ostatku tima da napada u talasima.

IZMENE

BIBARS NATHO (od 62. minuta) 6,5 – Plan je bio da od Pantića preuzme konce organizacije napada u završnih pola sata. Znao je kako da stane na loptu, da podeli pas, šutne, a utisak bi bio potpun da je udarcem sa 20-ak metara doneo Partizanu prednost koju je igrom zaslužio.

FILIP HOLENDER (od 74. minuta) 6,5 – Vidi se da još nije u ritmu, da kasni za ekipom na fizičkom planu, mada nije ni imao upotrebljivih lopti da se dokaže.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 74. minuta) 6,5 – Ideja je bila da smiri pojavne napade panike u finišu meča kad je DAC preuzeo inicijativu. Posao odradio na korektan način. Misija uspela.

MARKO MILOVANOVIĆ (od 90. minuta) bez ocene – Ušao da „kupi“ vreme.

TRENER

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 7,5 – Tim mu na početku sezone igra kao da je lansiran iz katapulta. Bar tako ulazi u utakmice. Opet je samleo rivala u prvom poluvremenu agresivnim pristupom, visokim presingom, brzim napadima i zahvaljujući pokretljivim ofanzivcima potpisao još jednu pobedu. A baš zbog toga što mu se ekipa potrošila u prve dve trećine u završnoj je pala. Ima povoljan rezulat i vreme da unapredi realizaciju. U utakmicama završnih rundi kvalifikacija svaka prilika, pa i poluprilika, mora da se koristi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.