Izvor: Radio 021, 06.Okt.2020, 10:46

Novosadska liga: Bačka preokrenula rezultat s dva gola u finišu, Veterničani ubedljivi u derbiju protiv Bukovčana

U 10. kolu Novosadske lige igrao se derbi između dva tima iz vrha tabele, Veternika i Fruškogorskog partizana, u kojem su ubedljivu pobedu od 4:0 odneli Veterničani.

U goste Veterničanima došao je nezgodan protivnik, koji ove sezone igra dosta dobro. Ipak, uspeli su momci iz Veternika da zadrže maksimalan učinak na domaćem terenu.

Načeo je Bukovčane Srdanović, koji posle solo akcije i slaloma kroz odbranu, sredinom prvog poluvremena, zabija za 1:0. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugom poluvremenu pokušali su fudbaleri Fruškogorskog partizana da pritisnu domaćina, ali je Ušćumlić uspeo da dovede svoj tim do 2:0.

Ušćumlić je do kraja utakmice uspeo još dva puta da trese mrežu gostiju i time upiše het-trik.

U Temerinu je TSK dočekao Bačku 1923, koju je savladao sa 1:0. TSK je iskoristio potop Fruškogorskog partizana da izbije na drugo mesto na tabeli i da bude na minus dva od prvoplasiranog Veternika.

Jedini gol na meču postigao je Aleksandar Plavšić, koji je bio najviši u skoku nakon izvedenog kornera. Zanimljivo je, kako prenosi Novosadski fudbal, da je Bačka u svom protokolu imala čak sedmoricu Trivunovića, od kojih se najviše istakao Dušan, kapiten tima iz Đurđeva, koji je u 57. minutu uputio odličan udarac ka golu domaćina, ali je čuvar mreže TSK-a dobro intervenisao.

U donjem delu tabele susreli su se Titel i Bačka. Domaćin je vodio 1:0 praktično sve do 90. minuta, a onda su gosti iz Begeča golovima Mandića i Milića u 90. i 93. preokrenuli rezultat i odneli bodove kući.

Utakmica bez golova viđena je u Sirigu, gde je tamošnji klub dočekao Fruškogorac iz Sremske Kamenice. Iako su mreže mirovale, prilika je bilo na obe strane.  U prvom poluvremenu Jevtić i Pećić iz redova "zelenih" imali su situacije jedan na jedan sa golmanom domaćina, u kojima je čuvar mreže Siriga izlazio kao pobednik.

U drugom delu igre inicijativu preuzimaju Sirižani, ali bez konkretne realizacije, dok je Fruškogorac vrebao svoju priliku iz kontri.

Mečevi su igrali još i: Slavija - ŽSK 2:2, Hajduk - Tatra 0:2, Jedinstvo - Omladinac 3:2, Susek - Futog 2:2, Šajkaš - Petrovaradin 5:0.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.