Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 17:28

Novi početak Partizanovog talenta iz „klase 1999“: Prvi put na radaru Stanojevića

Nikola Lakčević stiže u Tursku, s njim i Aleksandar Miljković

Došlo je vreme da još jedan biser iz Partizanove kolekcije zasvetluca pred očima Aleksandra Stanojevića. Kad je na okupljanju pred početak priprema za nastavak sezone saopštio da mu je drago što vidi veliki broj dece kluba (Živković, Vlahović, Petković, Baždar...) mislio je trener crno-belih i na ofanzivca iz „klase 1999“, koga je dosad video samo u civilu. Sad će se to promeniti, krilni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vezista dolazi u Tursku, gde će imati sedam dana da pokaže zbog čega u Humskoj od njega dosta očekuju.

Lakčević je celu jesen propustio zbog teške povrede kolena. Letos, na gostovanju u Subotici, stradali su mu prednji ukršteni ligementi, usledila je operacija, višemesečni oporavak, konsultacije sa raznim stručnjacima, tretman pod nadzorom kondicionog trenera Andreje Milutinovića, da bi napokon ove sedmice upaljeno zeleno svetlo da se priključi timu. Posle individualnih, spreman je bivši član Teleoptika za ekipne treninge na kojima će pokušati da ubedi stručni štab kako je opcija za prolećni deo prvenstva.

Imajući u vidu dugu pauzu, logično je očekivati da Stanojević postepeno uvodi Nikolu u ritam, a onda će samo od 21-godišnjeg fudbalera zavisiti kad će konkurisati za sastav. Njegov najveći usud je oštra konkurencija. Za mesto na desnom boku u napadačkim akcijama pretenduju Filip Stevanović, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, u završnih nekoliko meseci 2020. pojavljivao se i Takuma Asano, na suprotnom je, osim Japanca i novog člana Mančester Sitija, Nemanja Jović, u nekim varijantama i Filip Holender.

Posle staža u mlađim kategorijama i Teleoptiku, gde ga je trenirao Žarko Lazetić, leta 2019. Lakčevića je u prvi tim prekomandovao Savo Milošević. Namestio je tri gola pod komandonom palicom bivšeg trenera i doživeo maler početkom juna protiv Spartaka, nešto kasnije usledila je promena na klupi, dolazak Aleksandra Stanojevića i naredne sedmice su možda i ključne za razvoj još jednog talenta poniklog u klubu.

Lakčevićev dolazak u Belek očekuje se tokom četvrtka veče. Zajedno s njim u avionu za Tursku sutra će se naći Aleksandar Miljković. Desni bek je propustio uvodni deo priprema zbog zdravstvenih problema, mučila su ga pluća, kao posledica virusa korona preležanog u završnici minule godine, prema vestima iz Partizana spreman je iskusni defanzivac da se stavi na raspolaganje Aleksandru Stanojeviću.

Dok Lakčević i Miljković butu leteli ka Antaliji crno-beli će u četvrtak odigrati drugu utakmicu tokom pripremnog perioda. Rival je Rubin iz Kazanja, a meč zakazan za 13 časova.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.