Nikolić: Zvezda blagi favorit, sudija neće odlučiti derbi

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Zvezda blagi favorit, sudija neće odlučiti derbi

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da predstojeći derbi meč protiv Crvene zvezde neće rešiti pitanje konačnog plasmana u Super ligi ali da će njegova ekipa učiniti sve da se na sportski način pripremi za taj duel i ostvari pozitivan rezultat.
"Derbi je najlepša stvar koju ima srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbal. Mi ćemo učiniti sve da ga navijačima Partizana učinimo lepšim. Utakmica će biti takmičarski važna zbog pozicije na tabeli ali neće biti presudna za konačan plasman zbog podele bodova", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na Stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraće protiv Crvene zvezde 153. večiti derbi u 24. kolu Super lige Srbije.
"Mi smo u dobroj situaciji jer smo 19 uzastopnih utakmica bez poraza. Oni su 17 bez poraza, čini mi se od prošlog večitog derbija. Te dve ekipe, uz Vojvodinu, su pokazale da su najkvalitetnije. Važno je da Partizan takmičarski ozbiljno pristupi meču, da svaki igrač uradi svoj posao na terenu. Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu i veliku ozbiljnost moje ekipe, kao i veliku podršku navijača kako bismo pronašli put do cilja, a to je dobar rezultat i igra", rekao je Nikolić.
Prethodnih dana u sportskoj javnosti podigla se "velika prašina" oko izbora sudije za derbi a saopštenja su izdavali i Partizan i Crvena zvezda, kao i brojni klubovi. Sudijska organizacija odredila je da utakmicu u subotu sudi Majo Vujović.
Upitan da to prokomentariše, Nikolić je rekao da je veoma zadovoljan što se u Partizanovoj bazi na Teleoptiku o tome nije ni pričalo.
"Uz sve faktore koje nosi derbi, to što oni imaju šest bodova prednosti, može se reći da su blagi favoriti, iako favorita u derbiju nema. Naši igrači i stručni štab apsolutno se nisu bavili time. Znamo šta treba da radimo, ne smemo da grešimo i da im dajemo poklone. Ko bude uspeo da 'izvadi iz stomaka' sve što ima u sebi i ko bude manje nervozan, imaće veće šanse. Mi se za utakmicu pripremamo na sportski način a institucije, javnost i navijači će oceniti igru dve ekipe, ambijent i suđenje", rekao je Nikolić.
On je rekao da od njegove ekipe zavisi kvalitet i da na ekipu ne sme da utiče izbor sudije.

Trener crno-belih rekao je da su svi igrači spremni za utakmicu i da zna koja će ekipa izaći na teren u subotu.
Upitan o pritisku koji nosi utakmica sa Zvezdom, Nikolić je naveo da će obe ekipe biti pod pritiskom zbog važnosti utakmice pošto pobeda nad večitim rivalom donosi "nešto više".
Govoreći o sastavu Zvezde, Nikolić je rekao da crveno-beli imaju iskusniji tim.
"Imaju stariju ekipu i veći broj stranaca koji igraju u prvoj postavi. Očekujem da će početi sa šestoricom stranih igrača. Analizirali smo ih ali nema mnogo tajni", rekao je Nikolić i dodao da je sa trenerom Zvezde Miodragom Božovićem komšija i dobar drugar i da njihov odnos može da bude primer ostalima.
Nikolić je rekao i da derbi utakmice mogu da rode junake i heroje, kao i da se nada da će neki od njih biti u njegovom timu.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić: Derbi neće odlučiti o tituli

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić smatra da predstojeći 153. derbi neće odlučivati o tituli...Derbi je najvažnija i najlepsa srpska utakmica i učinićemo sve da je navijačima Partizana učinimo lepom. Ona je važna i takmičarski jer nas rival ima prednost od šest bodova, ali nije odlučujuća...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.