Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Lončar za "Vesti": Nismo sumnjali u Renfroa i Jankovića

Sportski direktor KK Partizan je vrlo zadovoljan partijama novih igrača Aleksa Refroa i Nikole Jankovića.

Razgovor na svečanom koktelu KSS-a i dodeli nagrada najboljima u hotelu "Kraun plaza", Lončar se prvo osvrnuo na prvi trijumf Partizana u Top 16 fazi Evrokupa nad Albom:

- Odigrali smo dobro 40 minuta. Imali smo kontinuitet, spustili smo Albu na nizak broj poena, zahvaljujući dobroj odbrani. Sigurno smo imali uspone i padove kao mlada ekipa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Ono što raduje navijače Partizana jeste brzo uklapanje Aleksa Renfora, koji je podelio 12 asistencija na pomenutom meču i iks-faktor izdanje novog centra Nikole Jankovića u odlučujućim momentima. Lončar navodi kako se od njih dobilo ono što se i tražilo:

- Mi smo tražili ono što nam treba. Doveli smo dva igrača koji su nam falili u određenim segmentima igre. Vodili smo računa da jedan od njih bude srpski igrač, jer imamo veliki broj stranaca, Nismo imali sumnju u njih, jer smo tražili baš takav tip igrača. Renfro je iskusan, miran, organizator, dok je Nikola Janković jak i ume da zaštiti reket. Trebala nam je rotacija sa tri petice, pošto sve ekipe tako funkcionišu.

Aleks Renfro je u momentu prelaska u beogradski klub iz španske Manrese bio među najkorisnijim pojedincima u ACB ligi, najjačem domaćem šampionatu u Evropi. Vrlo jasno je objasnio kako su uspeli da ga dovedu u redove crno-belih:

- Projekat Partizana. Nov tim, nov trener, ambicije u Evrokupu. Mislim da smo dosta primamljivija ponuda za Renfroa nego što je Manresa - druga faza Evrokupa, za razliku od Manrese gde je jedna utakmica nedeljno. Fenomenalno je tamo igrao, bio je treći igrač po indeksu, ali Partizan je Partizan.

Ekipi Andree Trinkijerija u Evropskom takmičenju sledi gostovanje Monaku. Međutim, našem sagovorniku je veći prioritet doček Krke u subotu.

- Utakmica sam Krkom nam je mnogo važnija, jer smo izgubili od njih. Pristup utakmice u subotu je mnogo važniji od one u Monaku. Očekujemo da budemo u istom izdanju kao protiv Albe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.