Nikola Janković se oglasio posle debija za Partizan, zašto je igrao samo tri minuta? (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Jan.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Janković se oglasio posle debija za Partizan, zašto je igrao samo tri minuta? (video)

On je najnovije pojačanje crno-belih, ali sinoć nije bio od velike pomoći ekipi Andree Trinkijerija.

Partizan je posle dramatične borbe u finišu savladao Mornar sa 75:73 u 14. kolu ABA lige, a gledaoci su prvi put mogli da vide i Nikolu Jankovića u crno-bepom dresu.

Novi krilni centar Partizana debitovao je u ovom meču, ali ga je trener Andrea Trinkijeri u igri držao samo tri minuta. Dan posle, u intervjuu za RTS, Janković je otkrio zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << čega je imao tako malu minutažu, tokom koje nije uspeo da se upiše u strelce (0/2 iz igre).

''Uganuo sam zglob, ali ne radi se o ozbiljnijoj povredi, biću potpuno spreman za naredni meč. Što se tiče debija, bio je za infarkt. Drago mi je da sam startovao pobedom, koja je veoma značajna u borbi za plejof. Moj debi nije bio iz snova, nisam pokazao svoje pravo lice, ali tu sam i ima vremena za to", istakao je Janković.

Priznaje da je imao pozitivnu tremu, ali i naglasio da je ''fenomenalan osećaj'' igrati za Partizan.

Žao mu je što zbog kazne na tribinama nije bilo više navijača, a kada su oni u pitanju, Janković se nada da su mu ''oprostili'' trofej koji je sa Megom osvojio pre dve godine u Kupu, kada je Partizan poražen u finalu.

''Radiću na zadobijanju poverenja ovih navijača i nadam se da će se to što pre desiti. Na meni je da se radom i zalaganjem izborim za minutažu, kako bi iz dana u dan pokazao ko sam i šta sam.







Mislim da će mi navijači brzo oprostiti taj trofej i da se ne ljute na mene. Zapravo, verovatno već jesu oprostili. Sada sam ovde, deo sam ove porodice i prošlost je iza nas", naglasio je Janković.

Raduje se saradnji sa trenerom Trinkijerijem, koji ga je već oduševio svojim radom.





''On je imao veliki utacaj, zapravo možda i najveći u mom dolasku ovde. Odradio sam samo jedan trening sa ekipom i već imam bolje mišljenje o njemu. Veliki je stručnjak i zaista dosta poznaje košarku", ističe Janković.

Svestan je da mu izvođenje slobodnih bacanja i dalje predstavlja veliki problem, ali uverava da će svojim vrednim radom i tu manu makar ublažiti.

Sa Partizanom ima ugovor do kraja sezone, a u ovom trenutku ne želi da prognozira da li će ta saradnja trajati i duže. Tek je počela...

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Renfro već osvojio srca ''grobara'', znate li šta je uradio zbog Partizana? (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2019, 00:46

Prihvatio je sugestiju i odmah je igru podigao na viši nivo, za ulogu heroja protiv Mornara...Aleks Renfro je vrlo brzo po dolasku u Partizan potvrdio da će biti veliko pojačanje za ekipu Andree Trinkijerija u nastavku sezone...To se najbolje videlo u subotu, u dramatičnom duelu sa Mornarom (75-73),...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.