NOVI SAIGRAČI, POVREDA LEĐA... Kapiten Novica uoči nove sezone zna koji su ciljevi Partizana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SAIGRAČI, POVREDA LEĐA... Kapiten Novica uoči nove sezone zna koji su ciljevi Partizana (FOTO)

Protiv Cedevite u subotu.

Košarkaši Partizana gostovanjem u Zagrebu (subota, 20.00), ekipi Cedevite započeće svoju novu sezonu u ABA ligi. Među putnicima u Hrvatsku međutim neće biti Novice Veličkovića, koji se oporavlja od povrede. Uoči početka sezone u regionalnom takmičenju, kapiten crno-belih analizirao je ekipu u kojoj ima nekoliko novajlija.

- Ima dosta novih igrača i svi bi trebalo da prođu proces navikavanja, i da nauče šta su zahtevi trenera. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ekipa je znatno mlađa nego prošle sezone, dosta je talentovanih igrača i važno je da svako prihvati svoju rolu. Za to su služile utakmice (na pripremama) u Španiji. Iako smo doživeli poraze, ipak se radi o evroligaškim ekipama. Za mlade igrače je bitno da vide gde se trenutno nalaze, možda i da se malo i spuste njihova razmišljanja, da vide koliko bi trebalo da rade da bi stigli na neki nivo - rekao je Veličković kome se dopada strategija uprave kluba, da se stvara mlada ekipa.

- Svi momci deluju dobro, Markus je prvi put u Evropi, Džok takođe, potrebno im je vreme da se prilagode. Zasad su to dosta dobro uradili. U ovoj ekipi ima materijala, odnosno potencijala. To mi je najdraže. Da se radi, da se Partizan vrati putu na kojem je pravio ime i slavu, kroz mladost i energiju koji ovaj klub vuče sa sobom.

Parni valjak nedavno je igrao i na turniru Superkupa ABA lige.

- Lepa energija je bila u Laktašima, ali to se podrazumeva. Ceo život igram košarku na to. Ne vidim što bi se ikad iko hvalio zbog toga. To je nešto što moraš da imaš ako se baviš košarkom. Počeli smo mnogo da hvalimo za neke stvari koje se podrazumevaju. Borba uvek donosi prevagu i pravi karijeru. Svidelo mi se što su momci imali energiju i to mora da bude standard, jedino može da bude iznad toga, nikako ispod.

#ABALiga #7DaysEuroCup #MiSmoSpremni #KKPartizan pic.twitter.com/Wne5DaRlYB

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) September 28, 2018

Pošto je početak nove sezone "na pragu", logično pitanje je vezano za očekivanja.

- Nemam očekivanja, niti želim da ih imam. Idemo meč po meč. Da se izborimo plej-of, jer tamo je sve moguće. Ovaj grb nosi veliki pritisak. Voleo bih da imamo ispunjenu dvoranu, energiju kako bi ovi momci dizali publiku na noge. Da svi osete pozitivinu atmosferu. Jedni bez drugih ne možemo. Ovo je mlada ekipa, borićemo se.

Za kraj je prokomentarisao i povredu.

- Imam nešto oko leđa što me muči, ali donekle sam to sanirao. Sad sam iskusniji i u godinama zahvaljujući kojim ću dosta brže da se uklapam. Na meni da dosegnem njihov nivo, ako je to moguće. Nemam više ni neki pritisak na sebi, u službi sam Partizana. Jedino što želim i što mi je zadatak da se ovaj klub vrati na mesto koje mu pripada. Kad ću uspeti u tome? Nadam se što pre - zaključio je Veličković.

Pogledajte rezultate

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.