NOŠENI SRBIMA: Ferencvaroš na krovu Evrope posle DRAME! Ispisali ISTORIJU dostigavši Partizan (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOŠENI SRBIMA: Ferencvaroš na krovu Evrope posle DRAME! Ispisali ISTORIJU dostigavši Partizan (VIDEO)

Do pehara posle rovovske borbe.

Vaterpolisti Ferencvaroša osvojili su Ligu šampiona trijumfom nad Olimpijakosom u velikom finalu sa 14:13 (3:1, 5:4, 2:2, 3:0, peterci 4:3). Ovo je prvi put u istoriji da veliko finale bude odlučeno šutiranjem penala, a ovom titulom Ferencvaroš je postao tek četvrti evropski klub koji je podigao sve pehare koje je moguće osvojiti na Starom kontinentu, uz Partizan, Posilipo i Peskaru.

Srpski reprezentativci Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nikić, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić predvodili su Mađare do titule, a upravo je Jakšić šutirao odlučujući peterac koji je doneo naslov šampiona Evrope.

To je, inače, Nikiću i Mitroviću druga titula šampiona Evrope u ličnim karijerama. Nikić je prethodno bio šampion Evrope sa italijanskim Pro Rekom 2010. godine, a Stefan Mitrović sa Partizanom 2011. godine u Rimu.

Atinski crveno-beli su u polufinalu i ove godine šokirali Pro Reko, najvećeg favorita, a u finalu su izborili peterce odlično odigranom poslednjom četvrtinom, u kojoj su se vratili u meč i uveli ga u dramatičan finiš. Golovima Konstantinosa Genidunijasa (dva), Janisa Funtulisa, branilac titule izbacio je u tim trenucima izazivača iz ritma, iako je Stefan Mitrović do poslednjeg kvartala postigao tri gola.

Posle 10:10 u predviđene četiri četvrtine, Pirejci su u tri od šest serija pogađali okvir gola, a to je u poslednjoj, šestoj seriji kaznio Janšik Silard i pogotkom za konačnih 14:13 doneo Mađarima veliko slavlje i prvu titulu

Ferencvaroš je pored titule dobio i nagradu od 52.000 evra, od ukupnih 381 hiljade koliki je nagradni fond Lige šampiona, dok je Grcima pripalo 42.000

Kako je tekla finalna utakmica između Olimpijakos i Ferencvaroša možete pogledati u videu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aleksandra Matić,‭ ‬supruga srpskog reprezentativca Nemanje Matića

Hi🙋‍♀️

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Oct 3, 2018 at 1:17pm PDT

#united4unicef #withmylove ❤️

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Nov 16, 2017 at 10:11am PST

🙋😻🌸😊👄

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Nov 25, 2015 at 8:26am PST

🍀

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on May 19, 2019 at 7:36am PDT

✌🏼️👄

A post shared by AleksandraNFTA (@maticaleksandra) on Aug 15, 2016 at 3:07pm PDT
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.