NIKAKO NE MOGU DA SE POMIRIM SA TIM: Prošlo 55 godina od Partizanovog finala KEŠ-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021, 14:19

NIKAKO NE MOGU DA SE POMIRIM SA TIM: Prošlo 55 godina od Partizanovog finala KEŠ-a

Ivan Ćurković iskren.

Na današnji dan pre 55 godina fudbaleri Partizana postali su vicešampion Evrope.

Banjalučki Borac je na pragu titule u Bosni posle 10 godina, ali daleko od toga da je završio posao. Poravnat je sa Sarajevom, a večeras (20.00) mu u goste dolazi Zrinjski koji se bori za izlaz u Evropu. Kvota na keca je 1,98, iks je 3,25, a dvojka 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Borac - Zrinjski.

Tog 11. maja 1966. godine, crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u velikom finalu Kupa Evropskih šampiona na stadionu "Hejsel” u Briselu poraženi od Real Madrida 2:1.

Golom Velibora Vasovića u 55. minutu Partizan je poveo, ali je Real najpre izjednačio u 70. minutu pogotkom Amansija Amara, a u 76. minutu pobednika odlučio je Fernando Serena.

Za Partizan su igrali Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Becejac, Rašović, Vasović, Bajić, Kovačević, Hasanagić, Galić, Primajer, a trener je bio Abdulah Gegić.

- Nikako ne mogu da se pomirim da je već prošlo 55 godina od te fenomenalne sezone, a ne mogu da se pomirim ni sa tim da nismo izdržali da sačuvamo prednost i okitimo se titulom šampiona Evrope – rekao je za sajt Partizana legendarni golman Ivan Ćurković koji je bio rezerva u Briselu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mia Kalifa, zvezda filmova za odrasle i velika navijačica Vest Hema.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.