NIJE SVEJEDNO KO JE DOMAĆIN: Partizan u Humskoj nije izgubio 25 GODINA - Zvezda dobro pamti PORAZ sa Marakane

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 13:03

NIJE SVEJEDNO KO JE DOMAĆIN: Partizan u Humskoj nije izgubio 25 GODINA - Zvezda dobro pamti PORAZ sa Marakane

Očekuje se žreb.

U četvrtak, u 14 sati, održava se žreb kojim će se odlučiti domaćin finala Kupa Srbije. Pitanje koje visi u vazduhu je hoće li se borba za trofej održati na stadionu "Rajko Mitić" ili na stadionu u Humskoj ulici. Ovo je naizgled ne toliko bitan podatak, jer navijači ne mogu na tribine, ali istorija pokazuje da je domaći teren i te kako bitan u napadu na pehar Kupa Srbije.

Ekipa Crvena zvezde na domaćem terenu je odigrala 13 finala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je u devet navrata pehar i ostao u Ljutice Bogdana. Od četiri trofeja koja su im izmakla, čak tri su otišla u Humsku, preciznije u vitrinu večitog rivala Partizana.

Poslednja dva finala igrana na čuvenoj Marakani u Ljutice Bogdana, crveno-beli su poraženi od ekipe iz Humske. Jedno se odigralo 2001. godine dok se poslednji put odigralo 2019. godine, kada su crno beli slavili golom Bojana Ostojica.

Sa druge strane, crno-beli osvojili su čak 11 trofeja, kad su bili ili domaćini finala ili bar jednog od dva meča u doba kad se igralo na dve utakmice.

Arsenal ima užasnu sezonu, ali se ipak dokopao polufinala Lige Evrope, gde večeras (21.00) gostuje Viljarealu. Naravno, i za jedne i za druge je trofej u ovom takmičenju izuzetno primamljiv jer donosi i plasman u Ligu šampiona, što kroz nacionalna prvenstva nisu ostvarili. Kvota na keca je 2,65, na iks 3,20, a na dvojku 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Viljareal - Arsenal.

Na stadionu u Humskoj finale se odigralo 15 puta, ako se tu uračuna i 1993. kada se prva utakmica igrala u Humskoj, a revanš na crveno-beloj strani Topčiderskog brda i kada je Zvezda posle boljeg izvođenja penala stigla do trijumfa.

Podatak koji ohrabruje crno-bele je taj da Parni valjak finale kod kuće nije izgubio punih 25 godina.

Poslednji put je poražen od Zvezde, kada je posle 3:0 na Marakani i u Humskoj izgubio sa teških 3:1.

Dobar fudbal i velika uzbuđenja sigurno neće izostati ni u ovom sudaru večitih, jedino što nam preostaje je da sačekamo žreb i otkrijemo na čijem će se terenu voditi bitka za trofej Kupa Srbije.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Najlin Ešli, devojka košarkaša Krisa Hamfrisa
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.