Minić: Da se vrate ciljevi, filozofija rada i klupska strategija kakvi su bili u Partizanu

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minić: "Da se vrate ciljevi, filozofija rada i klupska strategija kakvi su bili u Partizanu"

Pomoćni trener i stari košarkaški vuk raduje se radu sa crno-belima i sa trenerom Čankom, koga poznaje još od kadeta.

Milana Minića ne treba posebno predstavljati ljubiteljima košarke. Čovek koji je kao asistent trenera osvojio reprezentativno svetsko i dva evropska zlata, odnosno olimpijsko, svetsko i evropsko srebro, a u klubovima u istoj ulozi Evroligu, ULEB kup, razna prvenstva i kupove – sada je došao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan.

To znači da je sada asistent i u reprezentaciji Srbije i u najtrofejnijem srpskom klubu. Kaže da mu je posao da Nenadu Čanku pomaže u detaljima, a ambicije Partizana ne krije, kao ni dugoročne planove.

"U jednom trenutku je u Partizanu prvi centar bio Nenad Krstić, drugi Kosta Perović, a treći Nikola Peković, da podsetim. To je neki cilj, na te staze hoćemo da se vratimo. To su cilj i filozofija rada i klupska strategija, onakva kakva je dugo vladala u Partizanu", rekao je Minić za Sportske.

Partizan ima ime, istoriju, tradiciju, ali su rezultati poslednjih godina, iz objektivnih okolnosti, daleko ispod očekivanja navijača, koje objektivne okolnosti ne zanimaju. Šta vas je navelo da dođete u Partizan?

"Možda baš to, taj izazov? Dugo godina sam u košarci, moja ljubav je košarka i sad sam u prilici da posle dužeg vremena radim tamo gde i živim. A taj izazov da se nešto pokrene i iza tebe da ostane, to je nešto što ostaje ceo život", kaže Minić.

Prvog trenera Nenada Čanka poznaje od kadeta, šta kažete o njegovoj trenerskoj filozofiji?

"On je još u fazi da gradi svoju filozofiju, da je obogaćuje nekim detaljima. To je, na kraju krajeva, neka moja uloga, da mu neke stvari olakšam. A ono što je pokazao prošle godine – to je nešto za divljenje. U onim uslovima kad su svi bili bolesni, kad su bili na minimumu rotacija, imao je odlične i utakmice i rezultate. Tu je pokazao talenat, vidi se da ima osećaj za nešto", odgovara asistent crno-belih.

Partizan ove sezone ima mnogo mladih igrača, da li vidite neke od njih kao potencijal za reprezentaciju?

"Ja mislim da je to filozofija Partizana, da dovodi potencijale za reprezentaciju. Sada su napravili uslove da se potencijal pretvori u kvalitet. Nadamo se da ćemo imati što više reprezentativaca", kaže Minić.

Niste radili u klupskoj košarci od 2016. godine i Panatinaikosa, da li se radujete novom poslu?

"Radujem se radu, sigurno, a da će biti teško i sa mnogo izazova – biće. Da l’ će biti glavobolje? Biće. Ali, kad se to sve ostavi iza sebe, onda je to jedan nezaboravan osećaj koji ne može ni da se opiše, ali uvek ostane u sećanju.

Znam hiljadu puta imate neki deo sezone za koji mislite 'ko zna kako će da prođe', ali kada ga prođete dobro rezultatski, onda se radujete. Treba se radovati u životu. Ja sam srećan čovek što sam odabrao za ovo zanimanje, imam uslove da radim u njemu, u vrhunskom sam sportu i živim od toga. Pa šta ćeš bolje?
", odgovara Milan Minić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.