Mega nije pomogla Partizanu, evo kako sada izgleda računica za poredak pred plej-of!

Izvor: Sportske.net, 11.Mar.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega nije pomogla Partizanu, evo kako sada izgleda računica za poredak pred plej-of!

Odigrana je i poslednja utakmica 21. kola ABA lige, očekivan epilog.

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras kao gosti ekipu Mega Bemaksa rezultatom 77-70 i tako ponovo odmakli četvrtoplasiranom Partizanu, kolo pre kraja ligaškog dela sezone.

Tim Jasmina Repeše bio je večeras bolji tim, u najvećem delu meča imao je potpunu kontrolu dešavanja na terenu i na kraju je zasluženo slavio.

Bivši košarkaš Mege Goga Bitadze bio je večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << najbolji kod Podgoričana sa 22 poena i osam skokova, a po 12 poena upisali su Edvin Džekson i Noris Kol.

Kod Mege najbolji Atić sa 15 i Nikolić sa 14 poena.

Posle ovakvog epiloga, Partizanu ostaje još samo jedna šansa da popravi plasman uoči plej-ofa - da u poslednjem kolu crno-beli savladaju FMP, a da Budućnost u Podgorici izgubi od Cibone.

Postoji i još jedna opcija ako i Cedevita izgubi od Mornara, tada bi i Cedevita i Partizan i Budućnost imali isti učinak, pa bi se stvorio ''krug'' u kom bismo tražili konačni poredak od drugog do četvrtog mesta.

Pogledajte kako izgledaju njihovi međusobni rezultati:

Budućnost - Partizan 75-71

Partizan - Budućnost 76-67

Partizan - Cedevita 71-76

Cedevita - Partizan 84-87

Budućnost - Cedevita 80-78

Cedevita - Budućnost 63-58

U tom ''krugu'', svi bi imali po dve pobede i dva poraza, Partizan bi imao koš-razliku ''plus 3'', Budućnost ''minus osam'', a Cedevita ''plus pet''.

Dakle, Cedevita bi tu bila najbolja, izborila bi drugo mesto na tabeli, Partizan bi bio treći, a Budućnost četvrta.

Ukoliko Cedevita izgubi, a Budućnost trijumfuje protiv Mornara, uz pobedu Partizana nad FMP-om, Partizan će biti četvrti, jer ima slabiji međusobni skor od Zagrepčana.

22. kolo:

FMP - Partizan

Cedevita - Mornar

Budućnost - Cibona

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Budućnost bolja od Mege

Izvor: Beta, 11.Mar.2019

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici Megu sa 77:70 (17:11, 19:18, 19:15, 22:26) u poslednjoj utakmici 21. kola ABA lige.Podgoričani su od početka utakmice bili u prednosti, svih 40 minuta imali su potpunu kontrolu nad utakmicom, te su na kraju upisali novi trijumf kojim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.