Mačvan za MOZZART: Partizan nikad ne odustaje od trofeja, podrška sa tribina daje smisao svemu što radimo

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačvan za MOZZART: Partizan nikad ne odustaje od trofeja, podrška sa tribina daje smisao svemu što radimo

Kada se letos prvi put u srpskoj košarkaškoj javnosti stidljivo pojavila mogućnost da se Milan Mačvan vrati u Partizan, mnogima je to delovalo kao nemoguća misija ili nečija novogodišnja želja. Ipak, kako je vreme odmicalo, o tome se pričalo sve glasnije, pa je na kraju sredinom oktobra povremeni reprezentativac Srbije zaista opet obukao dres crno-belih sa jasnom željom da pomogne klubu koji se nalazi u teškoj situaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Finansijski problemi odrazili su se i na roster i rezultate Partizana, pa su tako šampioni Srbije godinu završili na deobi četvrtog mesta Jadranske lige sa učinkom od osam pobeda i sedam poraza.

„Svašta može da se desi u Jadranskoj ligi, pa čak i da se plasiramo više od četvrtog mesta. Sve naravno zavisi od toga kako ćemo da otvorimo ovaj drugi deo sezone. Sećate se da je jedne sezone, kada su u timu bili Džavai i Gist, Partizan imao loš učinak posle prvog dela, pa je završio kao lider u regularnom delu i na kraju osvojio Jadran. Naravno, pitanje je da li sadašnja ekipa ima kvalitet kao ta, ali ako vežemo par pobeda, sigurno ćemo dobiti na samopouzdanju. Svašta može da se desi, verujem da ćemo biti kandidati za osvajanje svih trofeja“, rekao je Mačvan na početku razgovora za MOZZART Sport.

Crno-bele u prethodnoj godini nisu mimoišli ni brojni problemi sa povredama, koje su konstantno zadavale glavobolju i stručnom štabu i navijačima.

Kao jedna od posledica toga, došla je i rana eliminacija, već u prvoj fazi takmičenja u Evrokupu, gde je Partizan igrao prvi put posle 14 godina. Uprkos svemu, Mačvana ne napušta optimizam.

“Sve je bilo dosta dosta promenljivo u prvom delu sezone, i što se tiče rostera i igara, ali iskreno verujem da će sada u novoj godini to sve delovati mnogo, mnogo bolje nego u prethodnom periodu“, poručio je Mačvan koji je izabran za najkorisnijeg igrača prve faze Evrokupa, a odigrao je šest od 10 mečeva u tom takmičenju.

Ekipa Duška Vujoševića je u poslednja dva meča prošle godine vezala pobede nad Solnokom i Krkom. Ti trijumfi su vratili samopouzdanje timu, ali i oživeli nadu u borbi za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Partizanove košarkaše u prva dva meča ove godine očekuju dueli sa Cedevitom i Olimpijom u beogradskom Pioniru. Pošto se radi o direktnim konkurentima, trijumfi protiv ovih ekipa definitivno bi vratili crno-bele na zacrtani put.

„Čekaju nas veoma važne utakmice u Jadranskoj ligi, ali ne bih voleo da se stvara neki veliki pritisak oko toga. Mi, igrači, najbolje znamo šta nam znače ovi mečevi. Ubeđen sam da će ekipa biti maksimalno spremna za ono što nas sada čeka“, objasnio je košarkaš koji je prethodne dve sezone bio član turskog Galatasaraja.

Mačvan bi zajedno sa oporavljenim kapitenom Draganom Milosavljevićem, bivšim NBA asom Sašom Pavlovićem, Edom Murićem i Milenkom Tepićem trebalo da čini osovinu tima koji je značajno promenjen u odnosu na prošlu sezonu.

U vrhu regionalnog takmičenja zasad se izdvojila Crvena zvezda, a tu je prema Mačvanom mišljenju još nekoliko timova koji su u konkurenciji za najviši plasman na Jadranu koji garantuje i izlazak, odnosno u slučaju crno-belih, povratak u Evroligu sledeće sezone.

„Pored Zvezde koja je izuzetno kvalitetna, vidi se da su Cedevita i Budućnost mnogo uložile u ekipe. Ne bih voleo da sada ljudi pomisle da manje cenim Zvezdu od njih, ali mislim da su sve te tri ekipe favoriti za najviši plasman“, jasan je Mačvan.

On je prethodni put za Partizan igrao u sezoni 2011/12, tada na pozajmici iz Makabija. Sa crno-belima je osvojio domaće prvenstvo i Kup, ali je beogradski tim tada u Jadranskoj ligi zaustavljen u polulufinalu završnog turnira regionalnog takmičenja.

Mačvan je istakao i da, uprkos svim problemima koje Partizan ima, u svakom trenutku oseća podršku navijača. Oni su, prema njegovim rečima, ostali uz ekipu u najtežim momentima.

„Mnogo nam znači podrška navijača, pogotovo mlađim igračima koje imamo u ekipi. Nadam se da će od nove godine nastaviti u istom ritmu. Sve ovo, i igranje i treniranje bez navijača nema mnogo smisla. Hvala im što su stalno tu uz nas, bez obzira na rezultate“, kazao je on.

Trofeji u domaćim takmičenjima, prvenstvu i ekipu, ne znače previše u rezultatskom smislu, ali Mačvan na kraju ističe da zna koliku težinu ima nisku koji je Partizan započeo 2002. godine u Jugoslaviji, a nastavio u Srbiji i Crnoj, a posle i u Srbiji.

„Svi bi voleli da nastavimo taj niz titula u domaćoj ligi, ali idemo polako, korak po korak. U suštini, rezultatski gledano, naša liga i kup nemaju neki preveliki značaj, ali ima za nas i navijače, hoćemo da nastavimo tu tradiciju“, zaključio je Mačvan, koji je u karijeri još igrao i za FMP Železnik i vršački Hemofarm.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.