Ljudsko oko ovo ne vidi - Rešena dilema oko Partizanovog vodećeg gola

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2019, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ljudsko oko ovo ne vidi" - Rešena dilema oko Partizanovog vodećeg gola

Nije bilo mnogo spornih situacija u 22. kolu Super lige, ali je situacija iz Bačke Palanke izazvala posebnu pažnju među navijačima "večitih".

Partizan je ubedljivo savladao OFK Bačku na startu prolećnog dela sezone, ali su pristalice Crvene zvezde posle duela na stadionu "Slavko Maletin Vava" komentarisale kako su crno-beli poveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << neregularnim golom.

Nemanja Nikolić je doveo Partizan u vođstvo u 7. minutu, a loptu je dobio od Zorana Tošića koji je želeo da šutira. Napadač Partizana bio je na ivici ofsajda, a sudijskom analizom je utvrđeno da je Nikolić bio u liniji sa defanzivcem OFK Bačke.

"Pravilo ofsajda kaže, da igrač bilo kojim delom tela mora da bude ispred poslednjeg igrača odbrane da bi bio u ofsajd poziciji, osim ruke", objasnio je sudijski analitičar TV Arena sport Igor Radojčić.

Dobru odluku doneo je Milovan Ristić, a Radojčić je ocenio da je pomoćnik Milorada Mažića reagovao na osnovu iskustva i znanja koje poseduje.

"Ovo je odluka za VAR. Verujte mi, moram da priznam da ovo oko ne može da registruje. Sudija je tamo gde treba da bude, ali ovakve odluke se donose samo na bazi iskustva i znanja. A to da je neko video ovo, medicina je dokazala da ljudsko oko ovo ne može da vidi", zaključio je Radojčić.

Jasno je dakle da je Nikolićev gol regularan, ali sama analiza ove situacije potvrđuje da bi VAR sistem mnoge stvari učinio jednostavnijim u srpskom fudbalu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Da li ste primetili novi kvalitet u igri Partizana? Trenutni bljesak, ili nešto više? (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2019

Ovakve akcije nedostajale su Partizanu, pre svih Rikardu Gomešu, koji bi mogao da bude mnogo ubojitiji ako se one uspešno nastave...Partizan je odlično ušao u drugi deo sezone, crno-beli su ubedljvo savladali Bačku u gostima sa 3:0, a najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš je nagovesti svoje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.