Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 14:48

Licitirajte za unikatne patike oslikane po želji Novice Veličkovića, pomozite maloj Eleni

Unikatne patike koje je po želji legendarnog kapitena Partizana Novice Veličkovića oslikao karikaturista Ilija Sarmeš poznatiji kao Sarmagedon, date su na aukciju na sajtu "Limundo", a sav novac od prodaje biće usmeren za lečenje male Elene Krstivojević.
Crno-bele patike koje su unikatno oslikane po želji Novice Veličkovića sada su na aukciji na sajtu Limundo.

U sličnim patikama, takođe sa naslikanim Partizanovim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grbom, Veličković se nedavno, na utakmici protiv Anadolu Efesa u Štark areni, oprostio od igračke karijere i crno-belog dresa.
Sav novac od prodaje patika biće usmeren za lečenje male Elene Krstivojević (2019) koja boluje od retke genetske progresivne bolesti.
Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složeni šećer u ćelijama tela. Akumulacija šećera u organizmu utiče na mnoge telesne organe i sisteme, uključujući i centralni nervni sistem.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja se u slučaju da se ne leči manifestuje gubitkom osnovnih funkcija, a prate ih i mnogi drugi zdravstveni problemi, kao što su problemi sa sluhom i vidom, respiratorne infekcije, problemi sa jetrom, srcem, mentalna retardacija, ozbiljne koštane i mišićne abnormalnosti koje dovode do prerane smrti.
Eleni je što je pre moguće potrebna transplantacija koštane srži. U Srbiji nije praksa da se radi transplantacija koštane srže za ovu bolest, a do sada nijedno dete sa ovom dijagnozom nije lečeno u Srbiji pa su roditelji odlučili da potraže rešenje u inostranstvu.

Sredstva su Eleni potrebna za transplantaciju koštane srži, za rehabilitaciju, specijalističke preglede, operaciju katarakte, kontrole, fizikalne, defektološke i logopedske tretmane, hidroterapije, hipoterapije, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj u inostranstvu koji iziskuju dosta novca koji njeni roditelji ne mogu sami da obezbede.
Eleni možete pomoći i slanjem SMS poruke 1084 na broj 3030, kao i na mnoge druge načine navedene na sajtu fondacije "Budi human".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.