Leo Vesterman: Partizan je moj NBA

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 13:44

Leo Vesterman: Partizan je moj NBA

Košarkaš Barselone Leo Vestermen istakao je Srbiju i Partizan kao najvažnije uticaje na njegovu karijeru.

Vesterman će narednog vikenda igrati sa Barsom na Fajnal-foru Evrolige, a njegov uspon ka krovu Evrope počeo je u Humskoj 1 pre devet godina.

"Bio sam prvi igrač iz Francuske koji je igrao u Srbiji. Sećam se priče tada od mnogih kako pravim grešku što odlazim u Srbiju. Govorili su mi da nije sigurno, kao da će nešto loše da mi se desi. Ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko od njih nije shvatao koliko sam želeo da zaigram za Partizan", rekao je 28-godišnji plejmejker za "Maksbet".

Kako kaže, ta ljubav je krenula još kad je imao 15 ili 16 godina.

"Žofri i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je što sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude druga kuća, kao i Partizan", zaključio je Vesterman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.