Legendarni Hrvat rekao kraj: Žao mi je Beograda, sećam se i Partizana u Kutiji šibica

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 12:40

Legendarni Hrvat rekao kraj: Žao mi je Beograda, sećam se i Partizana u "Kutiji šibica"

Trofejni hrvatski rukometaš Blaženko Lacković objavio je kraj karijere u 40. godini.

Legendarni šuter od aktivnog igranja oprostio se u dresu nemačkog drugoligaša Hamburga.

Lacković će odmah u istom kklubu preuzeti ulogu pomoćnog trenera.

Osvajač devet medalja sa reprezentacijom Hrvatske, među kojima je svetsko i olimpijsko zlato, prisetio se poraza u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine.

"Portugal je bio san, Atina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavak istog (dve najsjajnije medalje prim. aut). Posebno vreme ostaje zapisano. Život je takav, ne možeš sve da imaš. Sanjam nekad finale SP u Hrvatskoj (poraz od Francuske), toliko pritiska, stresa, uđeš u finale, najveći rival, a već si ga dobio. U dve akcije izgubiš sve... To mi je najteži trenutak. Recimo, žao mi je polufinala OI sa Francuskom u Pekingu i polufinala EP u Srbiji. To smo mogli da odemo dalje, baš mi je žao", rekao je Lacković za Sportske novosti.

Podsetio je i na meč Zagreba i Partizana 2003. godine.

"Sećam se prve utakmice u 'Kutiji šibica s Partizanom', tri meseca pre Portugala", rekao je Lacković.

Bivši član još Varteksa, Flensburga, Vardara i Kila dao je čak 571 gol za reprezentaciju Hrvatske.

Bio je deo najbolje generacije hrvatskog rukometa zajedno sa Ivanom Balićem, Igorom Vorijem, Mirzom Džombom i ostalim asovima...
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.