Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 11:57

Lazetić: Pokušaćemo da protiv Partizana odigramo najbolju utakmicu, u fudbalu svašta može da se desi

„Pred velike mečeve, na lepim stadionima, igračima govorim da uživaju“, ističe trener Metalca

Četiri meča bez pobede u prvenstvu su prošlost. Isto kao i zamerke na suđenje. Pred Metalcem je Partizan i sva pažnja ekipe iz Gornjeg Milanovca usmerena je ka odloženoj utakmici petog superligaškog kola, u četvrtka od 17 časova u Humskoj 1.

Za nju, trener Žarko Lazetić najavljuje identičan pristup kao za sve ostale. To što će preko puta biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lider Superlige i njen najefikasniji tim ništa ne menja u razmišljanju mladog stratega.

Pred velike utakmice, na lepim stadionima, posebno Partizanovom, koji je meni omiljen, igračima govorim da uživaju, da se baš tad izmere i dokažu. Ne možemo sad, zato što igramo sa velikima, da menjamo strategiju i način igre zbog jednog meča. Pokušaćemo da budemo visoko, napadnemo Partizan, budemo agresivni, držimo loptu u posedu i završavamo akcije kako bi trebalo. Sve ćemo raditi kao što radimo protiv svake druge ekipe. Videćemo koliko će nam to crno-beli dozvoliti. Mi ćemo biti spremni za sve faze, pokušaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu dosad, jer je to uslov da uopšte budemo konkuretni u duelu s Partizanom“, pojasnio je Lazetić uoči gostovanja u Beogradu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zadatak njegovim izabranicima je otežan usled saznanja da igraju sa timom koji kud kuće, u mečevima za bodove, na poslednjih 20 susreta ima 18 pobeda i samo dva remija (oba sa Crvenom zvezdom).

U njihovoj igri se vidi sve; ruka trenera, koliko su opasni u skoro svim fazama igre, baš dobri u ofanzivnoj tranziciji, igraju direktan, moderan fudbal, pritiskaju visoko, nemaju problem ni kada su u srednjoj nižoj zoni, broj njihovih bodova i pobeda govori kako su se dobro složili, što potvrđuju i rezultati u Evropi“.

Metalac je poslednjeg septembaraskog dana osvojio bod na Čairu, ali je zatim poražen od Crvene zvezde (1:3), Mladosti (0:2) i Spartaka (0:2).

Nismo u sjajnom trenutku, što možemo nazvati i krizom, ali treniramo, razgovaramo, rešavamo probleme. Znamo da u fudbalu svašta može da se desi i da je svaka utakmica priča za sebe. Mi smo u Subotici protiv Spartaka, na primer, u svim segmentima bili mnogo bolji, a izgubili smo 0:2, pa je ostao utisak kakav je ostao, pošto na kraju ipak rezultat određuje sve“, dodao je Žarko Lazetić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.