Lalatović: Partizan spasava sezonu, pritisak je na njihovoj strani

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 14:22

Lalatović: Partizan spasava sezonu, pritisak je na njihovoj strani

Trener Vojvodine Nenad Lalatović očekuje težak duel sa Partizanom i da se nada novom plasmanu u finale Kupa Srbije u fudbalu.

"Partizan će sigurno pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga je veći pritisak na njihovoj strani. Mi smo ih pobedili prošle godine u finalu i da ostanu i drugu godinu bez trofeja, to bi za Partizan bio veliki hendikep. Oni su nas pobedili u prvenstvu 2:0 i to treba da bude naš motiv da damo 120 odsto mogućnosti i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im pariramo kako znamo i umemo, pogotovo na našem 'Karađorđu'", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Vojvodina će od 19.05 dočekati Partizan u polufinalu Kupa Srbije.



"Partizan ima jako dobre igrače, odlično pokrivaju prostor, igraju duboko, imaju svoje šablone i akcije. Partizan igra u odličnoj formi od dolaska Aleksandra Stanojevića, na 20-ak utakmica imaju samo jedan poraz u derbiju u kom su igrali jako dobro prvo poluvreme. Prednost Partizana, baš kao i Crvene zvezde u odnosu na ostale timove su kvalitetni stranci. Oni donose dodatni kvalitet, brzi su, imaju dobru završnicu, kada pogledate kakvi inostrani igrači igraju za Partizan i za Crvenu zvezdu, jasno je zbog čega su ispred ostalih. Partizan ima i odlične domaće igrače i samim tim odličan spoj sa strancima. Verujem da će biti dobra utakmica, da će proteći u fer i korektnom odnosu. Sudiće Srđan Jovanović, koji je odličan sudija, i nadam se da će imati kriterijum 50-50, baš kao i do sada"
, kazao je Lalatović.

On je istakao da je šteta to što neće biti navijača, poput prošlogodišnjeg finala u Nišu protiv Partizana.

"Nedostajaće nam atmosfera iz Niša, iako ona nije bila baš naklonjena Vojvodini. Voleo bih da su navijači na tribinama, jer bi došao i veliki broj pristalica Partizana i to bi za nas bio motiv više. Ipak, neće mojoj ekipi manjkati motiva, želimo novo finale sa našom Vojvodinom. Ušli smo u mirniji deo sezone, obezbedili smo odavno Evropu i možemo da se fokusiramo na ovaj meč i da damo sve od sebe da uđemo u finale", naveo je trener Vojvodine.

Lalatović će izvesti najjači sastav.

"(Nikola) Drinčić se vratio treninzima u ponedeljak i biće spreman za utakmicu, dok je (Đorđe) Đurić još rovit, ali verujem da ćemo biti u najjačem sastavu. U Kupu Srbije ne važi pravilo bonus igrača i to otvara mogućnost i meni i kolegi da izvedemo najjače sastave. Budite sigurni da ćemo izvesti najjači sastav u koji verujem da može da pobedi, baš kao što će uraditi i Stanojević", naveo je Lalatović.

Vojvodina će igrati na svom stadionu posle tri runde Kupa Srbije, a Lalatović je upitan da li bi sumnjao u regularnost da je novosadski klub i u polufinalu gost.



"Mislim da je naša liga kvalitetna i ne bih se saglasio sa pričama o nameštanju niti želim da pljujemo po našim klubovima i našim igračima. I ja sam igrao fudbal i znam da može igrač da se oklizne i da može da pogreši i meni se jednom desilo da postignem autogol, naravno da to nisam uradio namerno. Ne treba da pljujemo po našoj ligi i klubovima, već da štitimo naš fudbal, da bi naši igrači mogli da odu u inostranstvo i da klubovi zarade novac. Naši klubovi žive od transfera, a kako da prodamo naše igrače ako pljujemo po našim klubovima i utakmicama? Pogledajte jedan Dinamo Zagreb, koji prodaje igrače za neverovatno velike cifre i mi moramo da počnemo da ih prodajemo po istom principu. Dinamo Zagreb nema kvalitetnije igrače od Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog i zato ne smemo da sami spuštamo cene našim igračima. Žreb je kocka i mogao je da prevagne i da Partizan bude domaćin, ali mi je jako drago što ipak igramo na našem 'Karađorđu"
, kazao je Lalatović.

Kada je reč o novoformiranoj Superligi Evrope, Lalatović je rekao da je saglasan sa selektorom Draganom Stojkovićem, kome je u isto vreme i poželeo sreću u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

"Ovom prilikom želim da čestitam Draganu Stojkoviću na rezultatima na prve tri utakmice sa našom reprezentacijom. On je veliko osveženje za naš fudbal što je pokazao odmah po svom dolasku. Želim i Piksiju i našoj reprezentaciji da se plasiraju na Svetsko prvenstvo i da se, ako je to moguće, vrate sa medaljom. Pročitao sam Piksijevu izjavu o Superligi Evrope o kojoj se priča ovih dana i složio bih se sa njim da se fudbal ne igra samo za bogate i ne podržavam ligu od 12 najbogatijih klubova. Razumem i njihove potrebe da imaju još više novca, ali apsolutno sam na strani trenutnog sistema takmičenja", rekao je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lalatović: Partizan pod pritiskom; Stanojević: Nema popravnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović ocenio je danas da bi za Partizan veliki hendikep bio da drugu godinu zaredom ostane bez trofeja, stoga da je pritisak na crno-belima u predstojećem okršaju polufinala Kupa Srbije..."Partizan će sigurno pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.