Partizan posle drame bolji od Zadra na debiju Obradovića (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 09:02

Partizan posle drame bolji od Zadra na debiju Obradovića (VIDEO)

U svom povratku na klupu Partizana posle 28 godina, legendarni trener Željko Obradović i njegov tim slavili su u Zadru rezultatom 78:73, u meču prvog kola ABA lige.

Posle gotovo tri decenije najtrofejniji evropski košarkaški trener i osvajač devet titula prvaka Evrope ponovo je sa klupe predvodio svoj voljeni klub, a drugi debi i to rezultatski uspešan imao je u Zadru, u dvorani "Krešimir Ćosić".

Prva četvrtina završena je rezultatom 21:21, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizan je poene postizao uglavnom na krilima najvećih pojačanja - Pantera i Lideja, dok su domaći poene pre svega pronalazili iz šuta za dva poena.

Ulaskom novog kapitena Zagorca i energičnog i prodornog Avramovića crno-beli prave seriju koja je u nekoliko navrata bila i dvocifrena, ali se na poluvreme otišlo sa 42:34 za Obradovićev tim.

Nastavak je doneo sličnu sliku, Partizan je kontrolisao meč i njegov rezultat, razigrao se mladi Trifunović, ali ipak hrvatska ekipa nije dozvolila gostima iz Beograda da se "odlepe", najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, pre svega Jordana. Pre ulaska u poslednju deonicu na semaforu je stajalo - 60:54.

Četvrti kvartal Zadrani otvaraju mnogo bolje, a na sedam minuta pre kraja dolaze na samo poen minusa - 62:61, onda na četiri minuta pre isteka vremena i do potpunog egala od 69:69.

Obradović na novom debiju u Partizanu

Imao je domaći tim i nekoliko prilika da pređe u prednost, ali ih nije iskoristio, a zahvaljujući preciznom Muru i probuđenom Panteru ipak rešio meč u svoju korist sa 78:73, za pobednički start nove sezone od koje se puno očekuje.

Na kraju kod Partizana najefikasniji stranci Panter i Mur sa po 14 poena, dok su Avramović i Trifunović dodali po 11, a Lidej je imao dabl-dabl od 10 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Kod Zadrana sjajna utakmica Vukovića sa 16 poena i sedam skokova, Jordano je ubacio pet trojki i ukupno 15 poena, dok je bivši igrač crno-belih Luković zabeležio 11.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.