Partizan pregazio Budućnost za finale ABA lige (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022, 10:01

Partizan "pregazio" Budućnost za finale ABA lige (VIDEO)

Ubedljivim trijumfom od 101:77 protiv Budućnosti, košarkaši Partizana plasirali su se u veliko finale ABA lige. Odličan put i još bolja odbrana doneli ekipi Željka Obradovića prvo finale regionalnog takmičenja posle devet godina. Crno-beli polufinalnu seriju rešili u svoju korist 2:1 i za trofej će se boriti protiv pobednika duela između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, koji je na programu u ponedeljak.

Gotovo savršen meč odigrali su košarkaši Partizana u odlučujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duelu polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti i na kraju ubeležili više nego ubedljiv trijumf -101:77.

Obradović: Zadovoljan sam, ali možemo bolje

"Zadovoljan sam. Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu. Odbrana je bila na željenom nivou, napad takođe. Stekli smo veliku prednost tokom prvog poluvremena, koju smo ozbiljnom igrom održavali do kraja meča. Hvala navijačima na velikoj podršci“,naglasio je trener Partizana,Željko Obradović, pa nastavio:

„Svaka utakmica ima dobre i loše strane. U meču koji je ostao iza nas nije bilo mnogo loših stvari, ali sam siguran da možemo bolje i više. Nadam se i verujem da ćemo biti na izuzetno visokom nivou i tokom finalne serije. Izuzetno mi je drago što su utakmice protiv Budućnosti protekle u sjajnom ambijentu i izrazito fer plej atmosferi.

Na pitanje da li bi bio zadovoljan da njegova ekipa tokom finala prikaže nivo igre koji je imao protiv Budućnosti u trećem meču,Obradović je naglasio:

„Iskreno, bio bih zadovoljan da budemo na nivou na kojem smo bili, ali iskreno verujem da možemo bolje i više, kako u odbrani, tako i u napadu.

Pod palicom Željka Obradovića, crno-beli se vraćaju u finale regionalnog takmičenja prvi put od 2013. godine, kada su poslednji put i osvojili trofej.

Partizan je od prvog do poslednjeg minuta odigrao ozbiljnu utakmicu protiv solidne Budućnosti, ali je ekipa Aleksandra Džikića dozvolila protivniku da se odlepi u drugoj deonici i posle toga nije bilo povratka.

Posle sporog početka meča, u prva tri minuta višena samo četiri pogođena sobodna bacanja, Partizan je ušao u šutersku seriju i došao do prednosti.

Budućnost je uspela da parira trojkama, pa crno-beli na prvi odmor odlaze sa prednošću od 26:21.

U redovima Partizana izuzetno je raspoložen bio Kevina Panter, koji je u Podgorici odigrao razočaravajući meč, a Amerikanac je u prvom poluvremenu u dvorani "Aleksandar Nikolić" ubacio 20 poena.

Uz to, odbrana beogradskog tima bila je značajno angažovanija, što je dobrim delom zasluga Radeta Zagirca i Alekse Avramovića, pa Partizan serijom 16:2 stiće veliku prednost.

Do poluvremena, prednost crno-belih popela se na +20 (55:35), a Partizan je u prvih 20 minuta ubacio 10 trojki iz 17 pokušaja, uz samo tri izgubljene lopte.

Pokušala je Budućnost da uzvrati u trećoj deonici. Gosti su dobro šutirali za tri poena, ali je Partizan, uprkos nešto uspavanijoj četvrtini, uspeo da zadrži visoku prednost i u poslednju četvrtinu ušao sa +18.

Crno-beli u poslednjih deset minuta nisu želeli da dozvole protivniku ni promil šanse da može do nekakvog preokreta. Prednost je rasla sve do maksimalnh +28 (96:68), na tri minuta do kraja.

Trojkama Di-Džeja Silija, Budućnost je izbegla pravu rezultatsku katastrofu, ali i završila takmičenje u regionu ove sezone.

Panter je meč završio sa 30 postignutih poena, Zek Ledej je dodao 16, Rade Zagorac 11, a Matijas Lesor 10.

U poraženoj ekipi istakao se Sili sa 20 poena (šest trojki), Kendrik Peri je dodao 15.

Partizan će igrati u velikom finalu i boriti se za šampionski pehar i plasman u Evroligu naredne sezone, a protivnika će saznati u ponedeljak, kada polufinalnu majstoricu igraju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija (19.00).

Finalna serija ABA lige počinje u petak, 27. maja, a igraće se do tri dobijene utakmice.

Obradović: Dosta pozitivnih stvari, pre svega u napadu

Zadovoljni smo, odigrali smo dobru utakmicu. Agresivno smo igrali od samog početka i odbrambeno i napadački. Čestitke igračima na zasluženoj pobedi i naravno hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Budućnosti (101:77) i plasmana u finale ABA lige.

"Oni nam stalno daju vetar u leda, to moramo da imamo u glavi kada se budemo spremali za finale koje počinje u petak", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Na svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, a večeras ih je bilo stvarno dosta, dodao je on.

"Pre svega smo napadački odigrali dpbro, čitali odbranu i imali protok lopte neuporedivo bolje čak nego i na prvom meču ovđe. Sve smo to analizirali nakon meča u Podgorici, ali ima stvari na kojima moramo da insistiramo i probaćemo do finala da to korigujemo", poručio je Obradović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve je spremno za "majstoricu" – Partizan bez prava na grešku

Izvor: B92, 22.Maj.2022

Košarkaši Partizana i Budućnosti odigraće u nedelju uveče "majstoricu" polufinala plej-ofa ABA lige..."Napraviljena je detaljna analiza svega što se dešavalo u prethodne dve utakmice, sa posebnim akcentom na poslednju u Podgorici koju je Patizan izgubio", rekao je trener košarkaša Partizana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.