Ko je zaboravio crvene dresove? Tomić: Pitajte Laku

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zaboravio crvene dresove? Tomić: Pitajte Laku

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igrali su u beloj kombinaciji dresova na parketu "Pionira", koji je u jednom delu bio i ofarban u belo. Čija je to greška?

Posle silnih treninga i utakmica, parket "Pionira" domaći je teren za košarkaše Partizana i Crvene zvezde bez obzira na to čijih navijača ima više na tribinama tokom "večitih derbija".

Glasna podrška je uvek značajna i može da napravi razliku u napetim utakmicama, ali je sve ostalo što čini domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teren - zajedničko! Od svlačionica, tunela, klupa, koševa, obruča, mrežica, zvuka sirene, semafora, uglova u dvorani, akustike, itd.

GRK SRUŠIO PARTIZAN, ZVEZDA PERFEKTNA

Međutim, kada dođe na red derbi, neko mora da bude domaćin, a to uglavnom znači da taj tim nastupa u "prvoj" kombinaciji dresova, dok se gost prilagođava birajući boju opreme koja se jasno razlikuje.

VIDEO: PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 71:77

Ove subote uveče u Dvorani "Aleksandar Nikolić" to nije bio slučaj, bar ne u prvom poluvremenu, tokom kog su i crno i crveno-beli igrali u - belom! Crne i crvene nijanse na opremi "večitih" mogle su da se uoče, ali je u jurnjavi na parketu povremeno bilo teško razaznati ko je ko... naročito kada su igrači bili okrenuti leđima publici, kameri, fotoreporterima, sudijama…

FOTKE IZ "PIONIRA": POTIŠTENI CRNO-BELI

Na sve to, parket ispred oba koša bio je ofarban u belu boju, što sveukupno nije ometalo samo navijače da gledaju, već i košarkaše da igraju, trenere da vode, a arbitre da sude utakmicu 9. kola ABA lige.

Ovaj previd u organizaciji isprva nisu uočili ni delegat ABA lige Milan Krneta, ni sudije Ilija Belošević, Milija Vojinović i Dragan Poborić, pa su se zvezdaši kao gosti kompletno presvukli tek na poluvremenu i na treću četvrtinu istrčali u crvenim dresovima sa belim prugama na grudima.

TRINKJERI: OVO JE NA MENE!

Kako je do ovoga došlo?

"Pitajte Laku", bilo je sve što je Milan Tomić nevoljno rekao na ovu temu, tokom konferencije za medije na kojoj je upitan i da uporedi beogradski i atinski košarkaški derbi.

Trener crveno-belih nije direktno odgovorio na pitanje o presvlačenju dresova na poluvremenu, ali je donekle ukazao na propust ekonoma, koji potom nisu primetile ni sudije, ali ni delegat ABA lige.

TOMIĆ: A, ONE POBEDE U MAJU?

Našim reporterima rečeno je da se Partizan kao domaćin odlučio za belu opremu i da je to javljeno "večitom rivalu" na vreme, ali da se Crvena zvezda u dvorani nije pojavila u crvenim dresovima.

Nezvanično, druga garnitura dresova dopremljena je u halu "tik" pred poluvreme, pa su gosti uspeli da se presvuku i vrate na parket u adekvatnoj opremi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.