Kako je Partizan predstavljen javnosti na Ostrvu? Šta su odmah iščačkali, u čemu Zvezda još nije dostigla crno-bele?

Izvor: Sportske.net, 31.Avg.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Partizan predstavljen javnosti na Ostrvu? Šta su odmah ''iščačkali'', u čemu Zvezda još nije dostigla crno-bele?

Od juče se i na Ostrvu sve više piše o Partizanu.

Tokom jeseni u Ligi Evrope, ekipa Partizana će svojim navijačima priuštiti i spektakl protiv Mančester junajteda, posle jučerašnjeg žreba koji je crno-bele, kao i engleskog velikana, svrstao u grupu u kojoj su još i Astana i AZ Alkmar.

Naravno, i u evropskim medijima je ova grupa privukla posebnu pažnju, a crno-beli mogu da budu zadovoljni i kako su predstavljeni u analizi poznatog portala ''90min''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
U tekstu pod naslovom ''Astana, Partizan, AZ: Sve što treba da znate o protivnicima Mančester junajteda u Ligi Evrope'' poseban odeljak je posvećen srpskom predstavniku.

Na početku je istaknuto da je Partizan prošlu sezonu završio na trećem mestu u domaćem šampionatu, a da je u kvalifikacijama ua LE eliminisao velški Konas Ki Nomads, Malatiju i bivši Solskjerov klub, norveški Molde.

Potom je usledio kratak osvrt na Partizanovu istoriju, uz jedan podatak koji će se posebno dopasti 'grobarima':

''Partizan je jedna od dve najbolje srpske ekipe, zajedno sa svojim tradicinalnim rivalom, Crvenom zvezdom. do sada su osvojili 27 šampionskih titula, od toga 11 u Prvoj ligi nekadašnje Jugoslavije, preraspada zemlje.





Nijedan drugi klub, pa ni Crvena zvezda, nije osvojio više titula od Partizana u Srbiji od kada je formirana srpska Superliga 2006. godine'', navodi pomenuti portal.

S tim u vezi, podsetimo, Partizan ima osam osvojenih titula od kada je Srbija samostalna država, a Crvena zvezda je osvojila preostalih pet.

Još ponosniji navijači Partizana mogu da budu posle sledećeg pasusa u tekstu portala ''90min''.

''Partizan je slavno stigao i do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine, ali je u Briselu izgubio od Real Madrida.







Mnogo godina kasnije, eliminisali su vrlo snažnu ekipu Njukasla u borbi za plasman u LŠ, u sezoni 2003/04, a njihov jedini nastup u nokaut fazi u evropskim takmičenjima od 2005. godine bio je u 1/16 finala Lige Evrope (sezona 2017/18).





Jedini Partizanov susret sa Mančester junajtedom u takmičarskim mečevima bio je na putu ka pomenutom finalu 1966, kada je Partizan bio bolji od ekipe Mata Bezbija u polufinalu KEŠ Partizan je u Beogradu slavio sa 2:0, Mančester je uzvratio pobedom od 1:0 na Old Trafordu, nedovoljno da engleski klub nadoknadi zaostatak''.

Na kraju su se osvrnuli i na karijeru Zrana Tošića, koji je svojevremeno bio član Mančester junajteda, posle svog prvog ''mandata'' u Partizanu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.