KUP SRBIJE: Sadik i Natho odveli Partizan u finale (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 20:01

KUP SRBIJE: Sadik i Natho odveli Partizan u finale (VIDEO)

U borbi za trofej protiv Vojvodine 24. juna.

Fubdaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su u drugom polufinalnom meču savladali na stadionu u Humskoj večitog rivala Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0) golom Bibrasa Natha posle odličnog prodora Umara Sadika. Crno-beli će tako šesti uzastopni put biti u finalu i imaju priliku da peti put u nizu osvoje trofej kupa, dok će Crvena zvezda ostati na poslednjem osvojenom trofeju u najmasovnijem fudbalskom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2012.

U borbi za trofej crno-beli će 24. juna igrati protiv Vojvodine koja je u prvom polufinalnom meču savladala na Banovom brdu Čukarički sa 0:1 (0:1). Partizan je bio bolji rival u polufinalu, imao bolje šanse, mada je i Crvena zvezda zapretila u nekoliko navrata, a najbolju priliku imala u završnici prvog poluvremena kada je Ben iz slobodnog udarca pogodio stativu. Međutim, u drugih 45 minuta crno-beloi su bili konkretniji sve do 58. minuta kada je Umar Sadik lažnjakom izbacio Degeneka i doda Nathu koji je uspeo da pogodi mrežu Zvezde. Posle toga je Partizan zaigrao opreznije, oslonivši se na kontre, dok je Zvezda brzo posle gola imala izglednu situaciju za izjednačenje, ali nije bilo ništa od toga. Do kraja meča Crvena zvezda je napadala, ali nije imala prave šanse, pa je Partizan zasluženo otišao u finale.

Fudbaleri Partizana dočekaće u polufinalu Kupa Srbije večitog rivala Crvenu zvezdu od 20 časova na stadionu u Humskoj u 200. utakmici ova dva tima. Crno-beli će pokušati da se i šesti uzastopni put plasira u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji i osvoji peti trofej u nizu. Prvi finalista je već poznat pošto je Vojvodina minimalnim rezultatom savladala Čukarički na Banovom brdu.

Nešto veći pritisak pred ovaj meč možda je na Partizanu kojem je trofej Kupa Srbije prilika da spasi sezonu, pošto je večirti rival uspeo da odbrani krunu i treći uzastopni put osvoji titulu u Superligi Srbije. Prethodni put u Kupu Srbije su večiti rivali igrali prošle sezone kada je Partizan u finalu savladao Crvenu zvezdu sa 1:0, a jedini strelac bio je Bojan Ostojić koji će i u današnjem meču biti starter. Treneri Savo Milošević i Dejan Stanković nisu imali kadrovskih problema pred ovu utakmicu, a jedino iznenađenje je što napadač Milan Pavkov nije ni na klupi crveno-belih.

II POLUVREME

I POLUVREME

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 0:0

Stadion: Partizana.

GLEDALACA: 15.803.

Sudija: Novak Simović.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, F. Stevanović, Natho, Asano, Sadik.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Jovančić, Petrović, El Fardu Ben, Ivanić, Vukanović, Boaći.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.