KRK - Partizan se mučio, pa pobedio FMP, sledi finale koje se dugo čekalo!

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2020, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK - Partizan se mučio, pa pobedio FMP, sledi finale koje se dugo čekalo!

Presudna je bila poslednja četvrtina.

Košarkaši Partizana uspeli su da se plasiraju u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u Nišu savladali FMP rezultatom 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20).

"Crno-beli" su nešto bolje otvorili susret u Nišu i poveli tokom prve četvrtine u kojoj su stekli sigurnu prednost.

Ipak, poenima Rita, Đorđevića i neverovatnom trojkom Pota FMP na kraju prve deonice stiće na dva poena razlike - 24:22.

Problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za "crno-bele" nastaje sredinom druge četvrtine kada je poenima Ulubaja FMP stigao do vođstva koje praktično nije ispuštao do odlaska na odmor - 45:40.

Odgovor Partizana stigao je odmah na početku treće deonice, poenima Veličkovića, Zagorca i Voldena nešto kasnije ekipa Andree Trinkijerija ponovo je vratila prednost napravivši veliku seriju 11:0.

Pokušao je FMP da smanji zaostatak i u tome delimično uspeo pred kraj četvrtine, ali je pred sobom u poslednjoj četvrtini imao težak zadatak - da nadoknadi "minus šest" bez trenera Vlade Jovanovića koji je zaradio tehničku grešku.

Prvi put na meču "crno-beli" su stekli dvocifrenu prednost nad rivalom kada je loptu prikucao Mozli, nadu "panterima" dao je Kuzmić svojim poenima, ali je trojka Zagorca praktično rešila pitanje pobednika.

Partizan je imao čak šestoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom, Tomas je upisao 13, Volden i Jaramaz su postigli po 11, dok su Zagorac, Birčević i Pejdž dodali još po 10 poena.

Na drugoj strani, Kuzmić je postigao 13 poena, dok su po 10 postigli Rit i Čović.

U finalu Kupa Radivoja Koraća sastaju se Partizan i Crvena zvezda, meč u niškoj hali Čair na programu je u nedelju od 21 sat.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Novica Veličković - Veliki čovek!

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2020

Dokazao je to po ko zna koji put....Uspeo je Partizan da se plasira u finale Kupa Radivoja Koraća pošto je nakon velike borbe savladao FMP rezultatom 85:77...Ipak, senku na trijumf "crno-belih" pomalo su bacila, nažalost, uobičajena skandiranja navijača "parnog valjka" koji su vređali Filipa Čovića...To...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.