Jevtović za RTS: Malatija kvalitetna, Partizan zna šta želi

Izvor: RTS, 08.Avg.2019, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtović za RTS: Malatija kvalitetna, Partizan zna šta želi

Nekadašnji kapiten Partizana, a sada fudbaler turskog Konjaspora, Marko Jevtović u intervjuu za RTS otkrio je prednosti i mane Malatijaspora, ekipe koja će se suprotstaviti crno-belima u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Jevtović je otkrio i najveće razlike u turskom i srpskom fudbalu.
Jevtovićev prvi utisak o protivniku sa kojim se susretao u prvenstvu Turske je taj da je Malatija napravila brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promene u odnosu na prošlu sezonu.

"Dosta toga se promenilo u odnosu na prošlu godinu. Dva glavna igrača su otišla, a tu mislim na Adema Bujuka i Danijela Aleksića koji je definitivno bio najbolji igrač. I pored toga, možda i najvažnija promena izvršena je na trenerskoj poziciji. Doveli su trenera koji želi dosta drugačiji stil igre u odnosu na njegovog prethodnika koji je igrao defanzivnije i čekao šansu iz kontre."
"Dosta igrača je i došlo, pogotovo onih koji mogu da reše utakmicu jednim potezom, a tu mislim na Jahovića, Fofanu, Torea, Giljerme je produžio pozajmicu, a tu je i Donald koji je dugo bio u Zvezdi i naša javnost ga dobro poznaje."
Bivši kapiten Partizana otkrio je glavne prednosti i mane protivnika crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
"Pored pomenutih individualaca, timski su veoma dobri u prekidima, gde apsolutno dominira desni štoper Mina, između ostalog i strelac gola protiv Olimpije u prošlom kolu kvalifikacija. Veoma je opasan i treba obratiti posebnu pažnju. Sve u svemu radi se o ekipi sa dosta dobrih pojedinaca na raznim pozicijama."
"Mana ovog tima je svakako to što na momente dolazi do gubitka discipline u igri i to je trenutak gde Partizan može i mora da iskoristi šansu. Zbog obaveza nisam stigao da ispratim svaki meč, ali video sam Partizan koji zna šta želi u svakom trenutku, Partizan koji ima lepu energiju, koju zna da iskoristi."
Jevtović je dodao da mu se u ovogodišnjem Partizanu najviše sviđaju mladi igrači koji su dobili priliku.
"Kvalitet nikada nije bio sporan, ali ono što mi se ponajviše sviđa su ovi mladi momci koji su budućnost srpskog fudbala. Dvojica Pavlovića, mali Stevanović. Pravo blago!"
Turska je poznata kao mesto gde vladaju najvatrenije navijačke atmosfere, ali daleko od toga da igrači Malatije mogu da ostanu ravnodušni.
"Oni su definitivno navikli na vatrenu atmosferu na gostovanjima, jer je skoro na svakom stadionu u domaćem prvenstvu atmosfera fenomelana.Siguran sam da ako navijači u Beogradu dođu u što većem broju i podrže momke, igrači Malatije neće ostati ravnodušni." 
Marko nam je približio generalno tursku ligu.
"Radi se o odličnoj ligi koja je jako praćena. dosta se novca ulaže, ne samo u igrače. Stadioni su fenomenalni, kampovi gde igrači treniraju takođe, sve je na vrhunskom nivou i iz toga izbacuju odlične domaće igrače. Čist primer je Jusuf Jazići, koji je pre par dana otišao u Lil za 16.5 miliona evra, a on nije ni prvi ni poslednji primer."
Srpski fudbaler koji je pre Konjaspora i Partizana igrao za između ostale Novi Pazar, Hajduk iz Kule i Dinamo iz Moskve uporedio je srpsku i tursku ligu i otkrio da li novac igra glavnu ulogu, ili postoji drugačiji vid organizacije, planiranja, selekcije talenata.
"Glavna razlika u dve lige je u infrastrukturi i ulaganjima. Kod nas se takođe veoma kvalitetno i stručno radi, međutim mnogi klubovi nemaju uslova da istrpe sistem i zadrže malo duže talentovanu decu i time doprinesu još većem kvalitetu. Jedna od bitnijih razlika je i taj pritisak. Nije sve crno i belo i poraz se ne doživljava tragično."
Za kraj, Jevtović se osvrnuo na vreme igranja u Partizanu, gde je bio starter, kapiten, izvođač prekida, nakon tri sezone ostavio je generalno veoma lep utisak među upravom i navijačima, za šta se nada da će biti slučaj i u Konji.
"Naravno, najlepši deo moje karijere je bio u Partizanu, gde sam sve prošao, imao puno uspeha, teških trenutaka, ali otišao kao formiran igrač i čovek. Partizan će uvek biti moj dom i uvek će postojati posebna emocija prema njemu. U Turskoj za sada ide sve kako treba. Zdrav sam, bio sam jedan od najstandardnijih igrača u prvoj sezoni u novoj zemlji što nije lako, tako da mogu biti zadovoljan. Uvek može bolje i težim ka tome. Koliko znam, zadovoljni su i navijači i uprava, a zadovoljan sam i ja. U takvim uslovima mogu da dam sve od sebe i pokušam da imam i bolju sezonu od prošle", zaključio je srpski fudbaler.
Partizan od 21 čas dočekuje tursku ekipu Malatijaspora u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Direktan prenos meča je na Prvom programu RTS-a. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.