JUNAČKI TRIJUMF PARTIZANA: Crno-beli posle velike borbe srušili jednog od favorita za naslov Evrokupa

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNAČKI TRIJUMF PARTIZANA: Crno-beli posle velike borbe srušili jednog od favorita za naslov Evrokupa

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras prvu pobedu u Evrokupu, pošto su u Beogradu slavili protiv Zenita iz Sankt Peterburga sa 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17) u drugom kolu Grupe C Iako oslabljen, Zenit je došao u Beograd kako bi na terenu dokazao da su njegove aspiracije za osvajanjem Evrokupa ozbiljne. Uspeo je, ali samo dok mu je to Partizan dozvolio, odnosno dok Rade Zagorac i Džek Lendejl prebacili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na “play mode”. U neverovatnoj trećoj četvrtini krilo crno-belih, uz pomoć mladog centra radio je na terenu šta je želeo, bacivši kompletan “Pionir” u trans, a trenera gostiju Vasilija Karaševa u očaj. Trudio se ruski stručnjak da opet pronađe ritam svoje ekipe koju su u prvom poluvremenu držali fantastičlni Džared Athov i Gal Mekel. Ali, kako su se minuti topili, dvojac Partizana je dobio sve veću podršku od saigrača. Vanja Marinković je našao takt sa početka utakmice kada nije dozvolio rivalu da se previše rezultatski odlepi. Đorđe Gagić je konačno uspeo da osvoji reket kojeg je prilično dugo vremena odlično branio Dželen Rejnolds, dok je Bandža Si sa krilnih pozicija davao nove uzlete ekipi Nenada Čanka.Pročitajte još: KRAJ: Partizan - Zenit 89:82Čak i kada su faulovi pretili da poremete, već odlično smišljenu i u delu pretvorenu pobdničku koncepciju nad jednim od favorita za osvajanje Evrokupa, mladi stručnjak nije dozvoljavao svom timu da izgubi ritam koji je jednostavno mleo protivnika. Džabe je bilo Zenitu što Athov “ne može da promaši”, a Mekel pronalzi saigrače kao da nije tek dan pred meč pristupio timu, nego kao da je prošao ceo pripremni period. Partizan, uz sve probleme koje je imao u građenju napada jer je spoljna linija gostiju konstantno “davila” Pejdža, jednostavno, uz fantastičnu publiku jednostavno nije mogao da napusti parket pognuta čela…Pročitajte još: BJELICA ODUŠEVIO KINGSE: Srpski reprezentativac popunio sve statističke kolone u debiju za Sakramento PARTIZAN NIS - ZENIT 89:82DVORANA: Hala Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 6.200. Sudije: Perez (Spanija), Latiševs (Letonija), Geler (belgija)PARTIZAN NIS: Pejdž 7 (9-2 za dva, 4-1 za tri, 3sk, 6as), Si 12, Aranitović, Marinković 12 (2sk, 4as), gegić 1, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16 (5sk, 6as, 5uk), Lendejl 16 (5-5 za dva, 3-2 za tri, 6sk), Gagić 12 (6-5 za dva), Nikolić 11.ZENIT: Rejnolds 16 (5sk), Mekel 12 (10as), Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Panim 2, Athov 25 (4-3 za dva, 5-5 za tri, 4-4 sl. bacanja, 10sk, 2bl), Skrab 14, Valijev. Po četvrtinama: 21:22, 18:24, 26:19, 24:17.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan bolji od Zenita

Izvor: Danas, 09.Okt.2018

U drugom kolu Evrokupa, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zenita iz Sankt Peterburga sa 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17) i nagovestili da imaju kvaltet da se bore za prolazak u drugu fazu takmičenja. Članak Partizan bolji od Zenita se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Zagorac: Partizan ne zna za limite

Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 10:23

Košarkaš Partizana Rade Zagorac, junak pobede nad Zenitom (89:82) u Evrokupu, tvrdi da crno-beli mogu da naprave velike stvari ove sezone. . Zagorac je u krcatoj hali "Aleksandar Nikolić" sa 16 poena, šest asistencija i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.