Iliev potvrdio za B92: Dolazi Ivanović, ne pamtim takvog

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iliev potvrdio za B92: Dolazi Ivanović, ne pamtim takvog

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev potvrdio je za B92 da je klub dogovorio transfer veznog igrača Đorđa Ivanovića iz subotičkog Spartaka.

Iliev nije mogao da komentariše finansijske detalje transfera (spekuliše se od 400.000 evra uz procenat od sledeće prodaje), niti detalje saradnje sa Ivanovićem koji će biti saopšteni u utorak.

"Poslali smo jutros (ponedeljak) zvaničnu ponudi i dobili potvrdu Spartaka da prihvata. Sutra (utorak) bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obavi lekarske preglede i da ga predstavimo, da bi već u sredu putovao na pripreme sa timom", rekao je Iliev za B92.

Ivanović je bio najveća želja Ilieva tokom ovog januara, nedeljama se spekulisalo o transferu veziste koji je četvrti strelac Superlige Srbije sa 11 golova na 21 utakmici.

"Ne pamtim kad je u srpskom fudbalu igrao toliko dominantan igrač, a da nije iz Partizana ili Zvezde. Poslednji igrač oko koga se vodila značajnija borba je bio Mirko Ivanić iz Vojvodine. Izuzetno sam zadovoljan jer je on igrač posebnih karakteristika, drugačiji od svih onih iz naše lige, čak i nekih naših igrača po Evropi. Evropski profil veznog igrača koji može da odgovori u par sistema, koga dovodim kao da dovodim igrača iz inostranstva. S tom željom, ambicijom, da ne kažem euforijom", rekao je oduševljeno sportski direktor srpskog šampiona.

Ivanović je po prirodi vezni igrač, ali je upotrebljiv na više pozicija, kako u sredni, tako i u samom napadu.

"Može da igra drugog špica, desetku klasičnu, dva ofanzivna vezna, a u nekom sistemu Partizana i da igra krilnog igrača jer naša krila nisu klasična krila. Može da odgovori na 3-4 pozicije, zavisi od utakmice do utakmice i želja trenera da se suprostvavi protvniku", dodao je Iliev.

Dolaskom Ivanovića neće se završiti prelazni rok u Humskoj. Prethodnih dana se spekulisalo o Ukrajincu Juriju Vakulku i bivšem napadaču Kajrata Žeraru Gui.

"Imam želju da dovedem još dvojicu igrača. Ništa nije istina u vezi Goe. Za Ukrajinca ćemo videti. Nezavisno od njih imam dvojicu u planu", zaključio je Iliev.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.