Grobari pamtite li generaciju iz 78? Partizan obeležava jedan od najvećih evropskih uspeha (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Grobari'' pamtite li generaciju iz '78? Partizan obeležava jedan od najvećih evropskih uspeha (video)

Stariji navijači Partizana tu generaciju sigurno odlično pamte.

Partizan će u četvrtak, 11. oktobra, obeležiti 40 godina od osvajanja Srednjeevropskog (Mitropa) kupa.

Klub iz Humske će tog dana od 14:30h, u okviru ''Dana evropske baštine'', u Trofejnoj sali FK Partizan organizovati druženje sa članovima ekipe koja je ostvarila ovaj veliki uspeh na međunarodnoj sceni.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan je u finalu na stadionu JNA, 13. decembra 1978. savladao mađarski Honved rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Aca Trifunović iz jedanesterca.

Crno-beli su tada nastupili u sastavu: Zalad, Đurović, Kozić, Trifunović, Lazičić, Stojković, Zavišić, Živković, Santrač, Prekazi i Klinčarski.

Do finala je Partizan stigao kao pobednik Grupe A, u kojoj su još bili italijanska Peruđa i čehoslovačka Zbrojovka.

Mitropa kup je najstarije međunarodno klupsko takmičenje u Evropi. Sa kraćim prekidima se igrao od 1927. do 1992. godine, a u njemu su prvo učestvovali samo klubovi iz Austrije, Čehoslovačke, Jugoslavije i Mađarske, da bi se kasnije pridružili Rumuni, Švajcarci i Italijani.

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.