Grobari je l to u redu? Trinkijerijeva kritika navijačima, Bajić udario na najplaćenije!

Izvor: Sportske.net, 22.Dec.2019, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Grobari'' je l' to u redu? Trinkijerijeva kritika navijačima, Bajić udario na najplaćenije!

Trener Partizana nije mogao ovo da prećuti, bez obzira na još jednu ostvarenu pobedu.

Košarkaši Partizana odlično napreduju ove sezone, među vodečima su u ABA ligi, plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa kao drugoplasirani u svojoj grupi, ali kako sezona odmiče, sve je manji broj navijača i ''Štark Areni''.

Skromna poseta bila je i protiv Limoža pre nekoliko dana, a još skromnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << večeras protiv Igokee u 12. kolu ABA lige, kada se okupilo tek oko 2.500 gledalaca.

Taj problem je prokomentarisao i trener Partizana Andrea Trinkijeri, posle trijumfa nad Igokeom (89:73).

''Mi sigurno moramo da imamo puno bolji pristup ovakvim utakmicama, bili smo loši. Ali, za to smo mi krivi, samo mi, trener i igrači.







Moram nešto iz srca da kažem, posle ovih četiri meseca, ovih rezultata, da li je okej da igramo sa tako malo navijača?







Nama je kompletno drugačije kada imamo navijače uz nas. Bilo je teško danas igrati ovu utakmicu, teško jer smo imali jako loš pristup, jer smo bili loši u napadu i odbrani.







Nikoga ne želim da kritikujem, ali je nešto nedostajalo. Nisam baš dobar da sve zadržim za sebe. Mislim da bi sa ovakvom sezonom do sada možda moglo i malo bolje'', izjavio je Trinkijeri.

Njegov kolega sa klupe Igokee Dragan Bajić bio je pred večerašnju utakmicu suočen sa brojnim kadrovskim problemima. Ipak, to ga nije sprečilo da javno uputi kritiku nekima od najplaćenijih igrača u njegovom timu.

''Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, želim im puno sreće u nastavku prvenstva. Što se tiče utakmice, gledajući na sve probleme koje imam, sa osam igrača sam došao u Beograd večeras i osam igrača u rotaciji. Od toga tri klinca i Dorel Rajt koji sigurno nije spreman da iznese teret ovakve utakmice.







Mislim da nemam šta da zamerim svojim igračima, veći deo utakmice dok smo imali svežine i energije zbog smanjene rotacije smo koliko-toliko pružali otpor, dosta je bilo dobrih stvari i defanzivno i ofanzivno.







Smanjena rotacija protiv ovako ozbiljnog protivnika znači puno. Ono što mogu da istaknem je da pojedini igrači koji su dobro plaćeni ne daju ono za šta su plaćeni. Neke stvari sam do sada trpeo, ali ih od sada neću trpeti. Igraće deca kao što su i večeras igrala, daću im šansu i znam da će momci ostaviti srce na parketu i da će se boriti.







Ono što nama ostaje je nastavak prvenstva, jako teško kroz ovaj period, bez Tomasa smo već duže vreme i pitanje je kada će se vratiti. Kariniauskas će biti sigurno odsutan narednih 6-7 nedelja, Evans se povredio na prošloj utakmici i za njega ne znamo period kada će se vratiti.







Ako uspemo da popunimo sa mladim momcima koji su željni dokazivanja, da popunimo roster da bar imamo trenažni proces koliko-toliko. Da pokušamo da izborimo opstanak, što je i najvažnije u ovom momentu'', zaključio je Bajić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajić: Daću šansu djeci

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2019

​Košarkaši Igokee izgubili su od Partizana u 12. kolu ABA lige, ali trenera Dragana Bajića više od poraza brine nedovoljno zalaganje pojedinaca i činjenica da zbog brojnih povreda jedva održi trening i igra utakmicu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.