Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 19:13

Gol Asana dovoljan za plasman Partizana u četvrtfinale Kupa

Velika borba, mnogo proputenih prilika i jedan pogodak - Partizan je u četvrtfinalu Kupa Srbije. Takuma Asano postigao je jedini gol na utakmici u Gornjem Milanovcu, kojim su crno-beli savladali Metalac.
Partizan se plasirao među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije. Crno-beli su u Gornjem Milanovcu bili bolji rival, stvorili više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilika od Metalca, a na kraju je odlučio pogodak Takume Asana.

Potpunu terensku inicijativu imali su izabranici Aleksandra Stanojevića u prvih 45. minuta duela u Gornjem Milanovcu. Ipak, igra crno-belih nije bila na vrhunskom nivou, pomalo i zahvaljujući kvalitetu terena.
Trener Metalca Žarko Lazetić opredelio se za defanzivnu varijantu. Domaći su dobro branili svoj gol, ali su potpuno zanemarili igru u napadu, pa golman Partizana u prvih 45 minuta gotovo da nije imao kontakt sa loptom.
Crno-beli su prve prilike stvorili sredinom prvog dela, ali je udarac Holendera odbranio Puletić, dok je šut Jojića otušao preko gola Metalca.
Partizan ipak stiće do pogotka i to u 44. minutu. Zdjelar je uposlio Asana, koji je bio pomalo sebičan, što se ispostavilo kao dobra stvar pošto je Japanac prelepim udarcem levom nogom zatresao mrežu protivnika.
Domaćin je u nastavku zaigrao znatno ofanzivnije i angažovanije, što je i utakimicu učinilo daleko zanimljivijom.
Metalac je prvi put pripretio u 51.minutu, ali je udarac Antonijevića nekako ukrotio Nemanja Stevanović.
Partizan je do kraja meča imao još nekoliko prilika da obezbedi trijumf. Asano i Holender mogli su da savladaju Puletića, ali nisu imali sreće.
Na kraju, ostalo je 1:0, pa je Partizan minimalnim rezultatom izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.