Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 08:36

Generalna proba za Žocov Partizan: U Atini sa povređenim Smajlijem i Avramovićem, PAO prvi protivnik

Dva pojačanja imaju problem sa skočnim zglobom i pod znakom su pitanja za predstojeći turnir

Posle Zlatibora, Opatije, Kragujevca, Istanbula i Beograda, vreme je za Atinu. Željko Obradović će ovoga puta biti gost, sa svojim Partizanom, protiv "svog" Panatinaikosa (19 h). Povod je pripremni turnir "Pavlos Janakopulos", a pored crno-belih i Zelenih, igraće i šampion Evrope Anadolu Efes, kao i ekipa Ulma.

Prvobitno je Makabi Tel Aviv bio planiran kao četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učesnik, međutim Ponos Izraela morao je da otkaže učešće zbog pozitivnih slučajeva na korona virus.

Ovaj turnir biće ujedno i poslednji pripremni za Partizan koji već narednog vikenda kreće sa borbama u ABA ligi. Crno-beli su u dosadašnjim utakmicama pokazali dosta oscilacija, što je i normalno u ovom delu sezone, posebno gledajući činjenicu da je tim potpuno nov, kao i trener i stručni štab.

19.00: (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan (2,15)

Pokazali su crno-beli prilično svetle partije kao recimo protiv Anadolu Efesa u Areni ili protiv Monaka, ali i loše kao što je to bio slučaj protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Alen Smailagić i Aleksa Avramović otputovali su sa timom u glavni grad Grčke, ali je njihovo učešće na utakmicama pod znakom pitanja. Obojica imaju problem sa skočnim zglobom. Smailagić je povredu leve noge zadobio na oproštajnom meču Novice Veličkovića u Areni.

Sigurno je da će Partizanov prvi protivnik biti Panatinaikos, dok će ime drugog protivnika Parni valjak dobiti posle odigranih polufinala. Interesovanje u Atini je veliko, dolazi Željko Obradović, tako da su sve dostupne karte već rasprodate. Ulazak navijačima biće dozvoljen samo uz sertifikat da su vakcinisani ili uz dokaz da nisu pozitivni na virus.

Deluje da Partizan diže formu, što je i očekivano, a ovaj predstojeći turnir mogao bi da mu pokaže do kog stadijuma napretka je stigao pred sudar sa Zadrom u prvom kolu ABA lige.

"Želim da se zahvalim Panatinaikosu na pozivu u ime Partizana. Za mene i igrače ovo je velika prilika da odigramo još dve utakmice na visokom nivou, protiv timova koji poseduju iskustvo. Lično mi je jako drado što sam ovde. Mnogo sam puta do sada govorio koliko mi je drago kada se vratim u Atinu. Nikada neću zaboraviti Pavlosa i Dudu, imali su veliki uticaj širom sveta. Zauvek će nam nedostajati takvi ljudi. Bila su dva veoma važna čoveka", rekao je Obradović u najavi turnira.

Koliko su plejmejkeri Jam Madar i Dalas Mur uspeli da povežu redove tima, koliko nedostaje pojačanje na centarskoj poziciji, koliki doprinos daju domaći igrači Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Balša Koprivica i Uroš Trifunović, kakva će biti uloga Pantera i Ledeja? To su neka od pitanja na koje navijači crno-belih čekaju odgovor pred start sezone. Možda će neki odgovor stići već protiv Panatinaikosa.

Grčkom velikanu ovog leta glavni problem je pronalazak "klasnog" plejmejkera, a to nije novost jer su Zeleni i prošle sezone izmenili tri-četiri organizatora igre, čak i pronalazili neka iznuđena rešenja. Deluje da će glavna opklada pasti na Kendrika Perija koji je stigao iz Cedevita Olimpije. Ekipa Dimitrisa Priftisa još traži hemiju. Trener insistira najviše na dve stvari: čvrstoj odbrani i kretnji lopte u napadu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Zeleni nemaju problema sa visinom, ali imaju sa "načinom upotrebe" istih, najpre Jorgosa Papajanisa, a zatim i Džehvea Flojda. Probali su Zeleni da zadrže ovog leta Kostasa Mitoglua, Marija Hezonju i Papapetrua i jedino su uspeli sa kapitenom Papapetruom koji će pokrivati poziciju tri. Njega je tim iz OAKA Arene želeo po svaku cenu da zadrži jer je domaći košarkaš, čuva jezgro tima, kapiten je, u dobrim godinama. Na četvorci će delovati Okaro Vajt, dugogodišnja želja Panate koja se sada i ostvarila, zahvaljujući i povezanosti sa trenerom Priftisom sa kojim je sarađivao u Uniksu. Želeo je PAO da dovede i Kevina Harvija, ali je on otišao u Virtus kod Serđa Skariola i Miloša Teodosića.

Zanimljivo je da bi u slučaju pobede (ili poraza) i Partizana i Anadolu Efesa moglo da dođe do novog sudara crno-belih sa aktuelnim šampionom Evrope.

Crno-bele u svakom slučaju čekaju veoma dobre provere koje možemo nazvati i generalnom probom pred start sezone.

ZAŠTO TURNIR PAVLOS JANAKOPULOS?

Pavlos Janakopulos je bio legendarni vlasnik Panatinaikosa, u čije doba su Zeleni šest puta bili prvaci Evrope, 13 puta prvaci Grčke, devet puta su osvajali domaći kup, a tokom čijeg mandata je PAO angažovao Željka Obradovića, ali i stigao aktuelni trener Ulma Jaka Lakovič koji je dres atinskog kluba nosio od 2002. do 2006. godine. Ovo će biti treće izdanje kupa koji se prošle godine nije održao.

Pravo zagrevanje za predstojeću sezonu.

RASPORED TURNIRA

Subota

16.00: (1,20) Anadolu Efes (19,0) Ulm (5,00)

19.00: (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan (2,15)

Nedelja

16.00: meč za treće mesto

19.00: finale

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PARTIZANOVA GENERALNA PROBA: Dvojica pod znakom pitanja pred PAO, Žoc se zahvalio Atinjanima

Izvor: HotSport.rs, 18.Sep.2021

Košarkaši Partizana večeras će se sastati sa grčkim timom, na startu memorijalnog turnira „Pavlos Janakopulos“. Turnir u prestonici Grčke će ujedno biti i generalna proba za ekipu Željka Obradovića pred start zezone u ABA ligi, koji je zakazan za 27. septembar. Pred ovaj susret trener Partizana,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.