Gde je nestao nepobedivi Partizan? (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Okt.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je nestao nepobedivi Partizan? (video)

Najlošija partija Partizana od početka sezone.

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima. Crno-beli su danas poraženi u Kopru, u meču drugog kola ABA lige od domaće Primorske rezultatom 68:56.

Imajući u vidu da ekipa Andree Trinkijerija nije uspela nijednom tokom svih 40 minuta ni da izjednači, jasno je da je pobeda Primorske večeras potpuno zaslužena.

Ovome dodajmo još jedan zapanjujući podatak -  košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Primorske Žan-Mark Šiško imao je sam više asistencija dok je bio na terenu (9), od cele ekipe Partizana (6), u vreme dok Šiško nije izašao iz igre zbog pet prekršaja.

Partizan, jednostavno, večeras nije ličio na ekipu koja je dobila sve pripremne utakmice, potom osvojila Superkup ABA lige, upisala dve pobede na startu Evrokupa jednu na startu ABA lige.

Toj seriji je jednom morao da dođe kraj, ali se ipak nije očekivalo da se to desi baš večeras, i to na ovakav način.

Sam početak meča je nagovestio ovakav razvoj događaja, Primorska je vezala dve trojke za vođstvo od 6:0, u završnici prvog kvartala je vodila i sa 22:9 i tek tada crno-beli pokazuju nekakvu reakciju, serijom 7:0, kojom su smanjili na 22:16.

Ipak, predvođena Šiškom i Lensom Herisom, Primorska je održavala vođstvo i na poluvremenu je domaćin imao vođstvo od osam poena razlike - 36:28.

Očekivalo seda će se Partizan probuditi u nastavku, kao pre pardana protiv Tofaša u Evrokupu, ali umesto toga, Primorska u trećoj četvrtini upeva da udvostruči svoje vođstvo i na ulasku u poslednji kvartal na semaforu je stajalo 56:39.

Pokušali su gosti, pogotovo posle Šiškovog izlaska iz igre da izvrše pritisak, da unesu nervozu u redove domaćih, ali sve što je Partizan uspeo, to je da priđe na osam poena razlike - 62:54 na ulasku u poslednja dva minuta igre.

Primorska je izdržala pritisak i posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde (90:64) u prvom kolu, večeras je upisala svoju prvu pobedu u ABA ligi.

Lens Heris je sa 17 poena i šest skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Šiško je upisao 13 poena, devet asistencija, tri ukradene lopte i dva skoka. Jagodić-Kuridža je meč završio sa 11 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio i Hodžić sa 10 poena.

U Partizanu teško da je iko zaslužio prelaznu ocenu, šta reći kada je Zagorac bio najefikasniji sa 10 postignutih poena. Gordić je, na primer, imao sedam uzastopnih promašaja, a probudio se tek u poslednjih pet-šest minuta, kada je do kraja postigao devet poena, ali to je bilo dovoljno samo da se ublaži poraz.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primorska nanela Partizanu prvi poraz u sezoni

Izvor: RTS, 12.Okt.2019

Primorska – Partizan 68:56 (36:28). Košarkaši Primorske savladali su na svom terenu ekipu Partizana i naneli crno-belima prvi poraz u sezoni. Domaćin vodio tokom čitavog meča, najveća prednost iznosila 18 poena. Ekipu Andree Trinkijerija u utorak očekuje meč Evrokupa u Vilnjusu, dok...

Nastavak na RTS...

LITVANCI PUNI SAMOPOUZDANJA DOČEKUJU PARTIZAN: Dok su crno-beli patili u Kopru, Ritas pregazio rivala sa 38 poena razlike!

Izvor: Kurir, 12.Okt.2019

Košarkaši Partizana danas su doživeli prvi poraz u sezoni, dok je njihov naredni rival Ritas zabeležio pobedu od čak 38 poena razlike i to kao gost.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.