EVROKUP: Zagorac skinuo MASKU i na krilima Grobara počistio Tofaš sa parketa ARENE! (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Zagorac skinuo MASKU i na krilima Grobara počistio Tofaš sa parketa ARENE! (VIDEO+FOTO)

Sjajna atmosfera.

Košarkaši Partizana savladali su u fantastičnoj atmosferi "Štark arene" ekipu Tofaša sa 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14) i na taj način ostvarili i drugu pobedu u grupi "B" ovogodišnjeg Evrokupa. Turski tim bolje je otvorio ovaj duel, ali je Partizan iz minuta u minut topio prednost gostiju da bi furioznom igrom u poslednjoj deonici slomio protivnika i na krililima Grobara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zabeležio novi trijumf u ovoj sezoni.

Atmosefra u "Štark areni" bila je vrela, međutim, to nije pomoglo igračima crno-belih da od početka meča zaigraju agresivnije u odbrani, što je Tofaš iskoristio i u većem delu prve deonice imao prednost. Previše otvorenih šuteva kao i laganih kretnji kroz reket Partizana, bez opstrukcije izabranika crno-belih, donele su gostima vođstvo od 14:9. Mekano je delovao Partizan u tokom prvih deset minuta, a Tofaš je trojkama Vajta i Lodžeskog otišao na plus 10 - 19:9! 

Počela je utakmica II kola @EuroCup između #KKPartizan i @TofasSporKulubu

‘Ajmo crno-beli! 🏴🏳️🏴🏳️#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/bIdgSzkakF

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 8, 2019

To je bio alarm za stratega crno-belih Andreu Trinkijerija koji je posegao za tajm-autom u nameri da trgne svoje izabranike iz letargije i uspeo je u toj nameri. Parni Valjak je konačno upalio motore i "napao" Tofaš u odbrani, što je Partizanu omogućilo nekoliko lakih poena u polukontri. To nije dugo trajalo, pa je Tofaš u samom finišu prve četvrtine poveo sa 27:15, što je bio i konačan rezultat posle deset minuta igre.

Posle prvih 10 minuta:#KKPartizan 15@tofassporkulubu 27#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/4frRvN2fmN

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 8, 2019

Rasplamala se borba u drugoj deonici, međutim, Tofaš je i dalje imao sigurnu prednost. Partizan je počeo da pogađa u napadu, ali je igra u odbrani i dalje bila varljiva. Igra dva na dva turskog predstavnika bila je nerešiva enigma za crno-bele, pa je bivši centar Budućnosti, Vilijams, često bio na samom ziceru i kažnajavao Partizan. U tim trenucima Veličković je sa dve trojke držao spskog vicešampiona u životu, ali bez igre u defanzivi, Parni Valjak nije uspevao da napravi seriju i preokrene rezultat.

Ljubimac Grobara Rade Zagorac, zaigrao je kao u transu u finišu prvog poluvremena i sa šest vezanih poena istopio prednost Tofaša sa 10 na četiri poena, za erupciju navijača u "Štark areni"! Pred odlazak na veliki odmor rezultat je glasio 49:45 u korist Tofaša!

Na poluvremenu, #KKPartizan - @TofasSporKulubu 45:49#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/btNnJ87ngF

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 8, 2019

Partizan je konačno upalio motore na ovoj utakmici, a Zagorac je nastavio tamo gde je stao u prvom delu. Novom trojkom, kao i poenima Voldena i Jaramaza, crno-beli su po prvi put poveli na meču - 54:52! Ključala je Arena u tim trenucima i pokrenula igrače Parnog Valjka... U tim trenucima iskuni Nemanja Gordić uzeo je sve stvari  svoje ruke i u samom finišu trećeg kvartala doneo Partizanu i plus četiri. Ključan faktor u igri crno-belih bio je i Vil Mozli, koji je ofanzivnim skokom često hvatao promašaje svojih saigrača i spuštao ih u koš. Pred ulazak u odlučujuću deonicu rezultat je bio nerešen 66:66.

Posle 3/4:#KKPartizan 66@TofasSporKulubu 66#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/8ygNYQuoeE

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 8, 2019

Revolveraški obračun viđen je na početku četvrte deonice! Tofaš je konstatnto pogađao, ali je Zagorac poenima vraćao prednost na stranu Partizana. Nova trojka Zagorca donela je prednost crno-belima 74:70 za delirijum na tribinama "Štark arene". Zaigrali su crno-beli na krilima Grobara, novi koš Vila Mozlija doneo im je i najveću prednost od šest poena sredinom poslednje četvrtine. Tofaš je ušao u ozbiljne probleme u napadu, koje su crno-beli agresivnom odbranom i izazvali. Ono što je nedostajalo Partizanu tokom prvog dela... Rutinskom igrom i smirenošću, Parni Valjak je zabeležio novi trijumf u ovoj sezoni, drugi u Evrokupu za prvo mesto u grupi "B".

PARTIZAN - TOFAŠ 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

DVORANA: Štark arena (9.854)

SUDIJE: Ierzuelo, Zamojski, Vilijus

Partizan: Volden 12, Zagorac 26, Pejdž, Gordić 12, Parahuski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15, Birčević 3, Janković 2, Pejners 3, Mozli 6.

Tofaš: Mustafa, Durmaz 5, Aksu, Ugurlu 7, Ermiš 2, Tuna, Vajt 16, Satir, Filip 16, Lodžeski 14, Vilijams 18, Jašar 2.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.