EK: Gagić koštao Partizan, poraz u Trentu na startu

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Gagić koštao Partizan, poraz u Trentu na startu

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Trentu rezultatom 82:73 u prvom kolu grupne faze Evrokupa.

Izabranici Nenada Čanka su tokom utakmice na severu Italije pokazali dva lica, a iako se činilo da bi mogli da imaju lak posao, na kraju su ih greške mnogo koštale.

Za dva ključna trenutka koji su odlučili utakmicu zaslužan je Đorđe Gagić, koji je zaradio dve nesportske greške. Posle prve Trento je napravio seriju 9:0 za izjednačenje na kraju prvog poluvremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a druga je omogućila domaćem timu da se odvoji i potom se ne osvrće.

Iako je Partizan tokom većeg dela prvog poluvremena igrao veoma dobro i kontrolisao rezultat, posle Gagićevih nesportskih grešaka nije uspeo da se vrati. Trento je u poslednjem periodu imao i dvocifrenu prednost, a do kraja utakmice ‚crno-beli‘ su samo mogli da ublaže poraz.

Najbolji u timu Partizana bio je Vanja Marinković sa 19 poena, Markus Pejdž je dodao 16 poena, a dvocifreni učinak imao je i Džok Lendejl, koji je utakmicu završio sa 11 poena.

Na drugoj strani sjajan je bio Nikola Radičević sa 15 poena, dok su Devin Marbl i Toto Forej imali po poen manje. Nikola Jovanović je utakmicu završio sa devet poena.

Košarkaši Partizana u drugom kolu dočekuju Zenit iz Sankt Peterburga, a ta utakmica igra se u utorak u 20 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Tok utakmice: 

Domaći tim je izborio loptu na samom početku utakmice, ali posle neuspešnog napada usledili su poeni Pejdža za startno vođstvo Partizana, da bi usledio odgovor Jovanovića na drugoj strani, a zatim trojke na obe strane. Greške Trenta koje su usledile odlično su iskoristili gosti, koji su serijom poena Marinkovića i Zagorca stigli do vođstva 11:5, ali je usledio pad koncentracije koji je domaćinu omogućio da se vrlo brzo primakne na minus tri (13:10). Partizan je ubrzo napravio novu seriju preko Pecarskog i Nikolića, a potom je bez problema održavao prednost i na prvi odmor je otišao vođstvom 24:7.

Marinković, Lendejl i Zagorac su održavali prednost 'crno-belih' na početku drugog perioda, ali se zatim Trento za kratko vreme primakao na poen zaostatka. Domaći tim su predvodili Jovanović i Gomes, da bi pri vođstvu 30:29 Čanak zatražio tajm-aut posle kojeg se Trento kratko držao, a zatim su 'crno-beli' serijom preko Gagića i Marinkovića stigli do plus devet - 43:34. Ipak, do kraja poluvremena domaći tim se potpuno vratio u meč posle nesportske greške Gagića i serijom 9:0 izjednačio na 43:43.

Sam početak drugog poluvremena protekao je u izjednačenoj igri, da bi usledila nova nesportska greška Gagića koja je omogućila Trentu prvo vođstvo od tri poena, a zatim da se odvoji na plus osam (56:48). U tom periodu odličan je bio Radičević, koji je postigao pet poena u seriji 10:0, da bi Čanak tražio tajm-aut, koji nije mnogo pomogao njegovim igračima, koji nisu uspevali da smanje razliku do poslednjih minut i po četvrtine. Tada su napravili seriju 7:0 preko Nikolića i Lendejla, da bi Radičević sa slobodnih bacanja omogućio Trentu da ode na poslednju pauzu sa plus četiri - 62:58.

Trojkom je Pejdž primakao Partizan na minus jedan, ali je Trento odmah odgovorio preko Foreja, koji je vezao sedam poena za vođstvo 69:61. Od tog trenutka, domaći tim je u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost, a Partizan se držao do tri minuta pre kraja, kada je prišao na šest poena razlike.

Tok utakmice možete da pogledate i na ovom linku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.