EK - Bajern ljušti redom, Partizanu dobre vesti iz Krasnodara i Bilbaa

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Bajern "ljušti" redom, Partizanu dobre vesti iz Krasnodara i Bilbaa

Kompletirano je šesto kolo grupne faze Evrokupa. Bajern i Darušafana zadržali maksimalan učinak, rezultati iz Krasnodara i Bilbaa po meri beogradskih crno-belih.

Preostale utakmice u Grupi C u kojoj se nalazi i naš Partizan odigrane su u sredu uveče, a rezultati idu u prilog Partizanu.

Direktni konkurenti crno-belih za poziciju koja vodi u TOP 16 doživeli su poraze, tako da više nema nikakve dileme oko toga šta je Partizanu potrebno da bi se plasirao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dalji tok takmičenja.

Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara upisala je očekivanu pobedu nad Limožom (81:55) tako da francuski sastav ostaje na dve pobede posle šest mečeva.

Poraz je doživela i ekipa Bilbao Basketa. Španski sastav je na domaćem terenu izgubio od Lijetuvos Ritasa (96:79) i ostao na identičnom skoru kao Partizan (1-5) posle šest odigranih utakmica.

Dejan Todorović je nastavio da igra na visokom nivou tako da je večerašnju utakmicu završio sa 14 poena i 10 skokova ali to nije pomoglo da njegova ekipa izbegne poraz od Lijetuvosa.

Lekcije u Evrokupu uz Obradovićevu Lokomotivu nastavlja da deli i minhenski Bajern koji je kao domaćin savladao Galatasaraj rezultatom 86:78 (17:25, 18:15, 30:22, 21:16) i tako zadržao maksimalan učinak.

Stefan Jović i Vladimir Lučić nisu igrali zbog povreda, ali je zato Milan Mačvan dao veliki doprinos u pobedi Bajerna sa 10 poena, 3 skoka, 2 asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Danilo Anđušić je ostao bez učinka u pobedi Uniksa nad Andorom (89:80) što ne čudi kada se uzme u obzir da je na terenu proveo dva i po minuta. Oliver Stević je postigao 8 poena i ostvario 3 skoka u poraženom sastavu.

Tofaš je na svom terenu tukao Ratiofarm Ulm (100:84), a Ivan Paunić je postigao tri poena i ostvario 2 skoka za 14 minuta na terenu u pobedničkom timu. Stotka je "pukla" i u Istanbulu gde je Darušafaka slavila protiv Levaloa Metropolitena 100:67.

"Jadranci" su večeras imali polovičan učinak tako da predstavnici Hrvatske i Crne Gore imaju po tri pobede i tri poraza nakon šest odigranih mečeva.

Cedevita je slavila kao gost protiv Torina rezultatom 87:65 (30:12, 23:19, 20:14, 14:20) u meču koji je sjajnom partijom obeležio Kevin Marfi (24 pts, 3 sk, 3 as).

Pored raspoloženog Marfija "Vitamini" su mogli da računaju na dobre partije Andrije Stipanovića i Vila Čerija koji su dodali po 13 poena, a dvocifren poenterski učinak ostvario je i Filip Krušlin (12 pts, 2 sk, 2 as).

Budućnost VOLI i pored poraza na gostovanju Ređo Emiliji (77:71) može da bude zadovoljna jer je italijanskog predstavnika u Podgorici tukla sa osam poena razlike tako da ima prednost kada se gledaju međusobni dueli.

Svoje veče na gostovanju Ređo Emiliji imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši košarkaš Partizana Nemanja Gordić koji je sa 20 poena (3/5 za dva, 4/6 za tri) bio najbolji pojedinac na utakmici.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK - Svi su već prežalili Partizan, a evo kako bi uz SAMO tri pobede "Valjak" mogao u Top 16!

Izvor: Sportske.net, 16.Nov.2017, 00:14

Četiri kola pre kraja prve faze takmičenja u Evrokupu jedini srpski predstavnik i dalje ima svoje šanse za plasman u Top 16 iako se trenutno nalazi na poslednjoj poziciji u Grupi C...Mnogi su nakon sinoćnjeg poraza Partizana od Albe otpisali crno-bele iz Evrokupa ali se čini da takve konstatacije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.