Zvezda sigurna protiv TSC-a, pobede Voše i Spartaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda sigurna protiv TSC-a, pobede Voše i Spartaka

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu TSC iz Bačke Topole 3:1 (2:0) u utakmici 14. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su upisali novi trijumf zahvaljujući pogocima Tomanea Mendeša i Veljka Simića, kao i autogolu Srđana Grabeža, dok je i svoju mrežu pogodio Žander Santana.

Tim Vladana Milojevića posle ove runde ostao je na četiri boda više od Čukaričkog, ali i uvećao na 10 u odnosu na večitog rivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizan koji je ranije danas izgubio baš na Banovom brdu 2:1.

Tri boda upisali su Voždovac posle preokreta nad Radom 2:1, Spartak je nadigrao Mačvu 3:1, Javor je "minimalcem" bio bolji od Proletera, dok je Napredak u gostima savladao Mladost 1:0.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Inđije rezultatom 1:0 (1:0). Pred oko 500 gledalaca na „Karađorđu“, strelac jedinog gola na meču je bio Nikolić u 17. minutu iz penala.

Prva prilika na meču je viđena u petom minutu, kada je Dimitrov izveo slobodan udarac za Inđiju sa oko 18 metara, a lopta prošla nekoliko centimetara pored stative gola Vojvodine. Već u 10. minutu, gosti su imali novu odličnu priliku i to nakon što je ponovo Dimitrov povukao loptu, ušao u šesnaesterac i potom je dodao do Bastajića, koji je šutirao sa oko 11-12 metara, ali je Rockov sjajno odbranio.

Na drugoj strani, Vojvodina je uzvratila u 17. minutu. Nešković je lepo proigrao Bojića, koga je, u situaciji kada je izbio sam ispred golmana, s leđa odgurnuo Milan Janjić, a sudija Lazar Lukić je dosudio penal za crveno-bele i pokazao crveni karton fudbaleru koji je napravio prekršaj. Siguran izvođač jedanaesterca je bio Nikolić, koji je tako doveo svoj tim u vođstvo.

Samo šest minuta kasnije, Voša je mogla da udvostruči svoju prednost, ali je lopta, nakon udarca Stojkovića sa dvadesetak metara iskosa, prošla nekoliko centimetara pored stative.

U 41. minutu, zbog transparenta posvećenog predsedniku FSS Slaviši Kokezi okačenog na severnoj tribini stadiona, sudija Lazar Lukić je odlučio da privremeno prekine utakmicu, pa su se igrači dva tima povukli u svlačionice. Međutim, nakon 15 minuta, oni su se vratili na teren, te je utakmica nastavljena.

U drugom poluvremenu, Inđija je prvi dobar napad izvela u 52. minutu, kada je Vasilije Janjić prošao pored Đurića i šutirao sa oko sedam metara iskosa, ali je Rockov odbranio. Na drugoj strani, 10 minuta kasnije je uzvratio Nikolić udarcem sa oko 25 metara, ali je lopta prošla pored stative gola Inđije.

Na novu šansu, čekalo se do 77. minuta, kada je Zukić uputio udarac sa desetak metara, a Preković odlično odbranio. Do kraja utakmice, Inđija je pokušavala da stigne do pogotka i tako izbegne poraz na ovom meču, ali je mreža Rockova ostala netaknuta, pa su crveno-beli zabeležili novu prvenstvenu pobedu.

Rezultati i strelci celog kola:

Čukarički - Partizan 2:1 (Šapić 16, Stojanović 90, Ivanović 70)

Radnički - Radnik 0:2 (Georgijev 45+3, Makarić 83)

Crvena zvezda - TSC 3:1 (Tomane 12, Grabež autogol 44, Simić 78 - Žander autogol 62)

Javor - Proleter 0:1 (Balabanović autogol 43)

Mladost - Napredak 0:1 (Ivanovic 62)

Spartak - Mačva 3:1 (Obradović penal 11, 16, Gojkov 90 - Adamović penal 19)

Voždovac - Rad 2:1 (Lasickas 56, Nišić 65 - Kasalica 47)

Vojvodina - Inđija 1:0

Tabela: Crvena zvezda 36 bodova, Čukarički 32, Vojvodina 30, Partizan 26, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 24, Mladost 18, Spartak 18, Javor 16, Proleter 16, Napredak 15, Radnik 14, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar najboljih odbrana: Čukarički dočekuje Partizan u derbiju kola

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2019

Obe ekipe primile samo po sedam pogodaka. Milošević: Naš rival je godinama u vrhu SA Banovog brda je trenutno bolji pogled na vrh tabele Superlige. Fudbaleri Čukaričkog danas u gradskom derbiju 14. kola dočekuju goste sa Topčiderskog brda. Partizan je prošle sezone, zbog...

Nastavak na Večernje novosti...

Partizan niže poraze u Superligi – Čukarički u 90' nokautirao crno-bele

Izvor: B92, 30.Okt.2019

Fudbaleri Čukaričkog naneli su već četvrti poraz Partizanu u 14 utakmica u Linglong Superligi Srbije...Brđani su posle žestoke borbe savladali crno-bele 2:1 na svom terenu, pogotkom Luke Stojanovića u poslednjem minutu susreta...Čukarički je poveo u 15. minutu preko Stefana Šapića posle kornera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.