Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 19:59

Dominacija Partizana u Senti: Holender prodorima uništio odbranu TSC-a, Suma doneo gol sa klupe, Asano se ispromašivao (VIDEO)

Crno-beli slavili 4:0

Ozareni Aleksandar Stanojević, smešak i na licu Grobara. Imaju i trener i navijači Partizana i te kako razloga za zadovoljstvo. Njihov tim odavno nije bio razigran, raspevan, efikasan i nadahnut kao u Senti, uverljivom partijom pregazio je TSC i nastavio da raste. Još to nije dovoljno da bi ugrozio Crvenu zvezdu na vrhu tabele, ali je taman da pokaže ekipi koja ga je lane mučila koliko opasan ume da bude ukoliko mu se ostavi ogroman prostor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Sigurnih 4:0, peta uzastopna pobeda crno-belih, prva nad sastavom iz Bačke Topole i nagoveštaj da bi Filip Holender mogao da izraste u jednog od nosilaca igre. Duplom dozom golova i asistencijom smirio je ambicioznog domaćina, a ljudima iz Humske pokazao da u odsustvu povređenog Žana Kristofa Bajbeka može da „proizvodi“ trjumfe. Viner protiv Proletera u prethodnom kolu, a u onda je u 16. rundi sekao odbranu rivala kao da ima kuhinjski nož u rukama.

Pogoci Holendera predstavljaju vrhunac Partizanovog izdanja na severu države. Sigurno najboljed otkako je početkom septembra Stanojević preuzeo komande Parnog valjka. Bilo je ui u međuvremenu dobrih izdanja, kao u Subotici, ali ovako dominantnog nije. Kako rezultatski, tako i igrački. Nije preterivanje, koliko su šansi stvorili gosti mogli su bar još četiri gola da daju...

Pisaće se da je Holender najbolji akter meča, jer je sve vreme mučio defanzivnu liju sastava Zoltana Saba i za razliku od nekih ranijih susreta – iako je već u drugom minutu promašio zicer – pokazao smirenost prilikom realizacije. Hitrina momka iz Kragujevca predstavljala je nerešivu enegmu za tim koji je u prethodnom prvenstvu dvaput odigrao 1:1 sa crno-belima.

Osim Holendera, crno-beli su prvi put posle 163. večitog derbija dobili i Sejdubu Sumu. Nije bilo Gvinejca skoro dva meseca u pogonu, danas je ušao s klupe i prvo što je uradio – dao je gol! Drugi potez na meču bila mu je ukradena lopta čim je domaćin krenuo s centra, proigravanje Holendera – zapravo vraćena asistencija reprezentativcu Mađarske – i u razmaku od 60 sekundi meč je prelomljen.

Sve do 61. minuta TSC je bio u igri i krajnjih 4:0 ne pokazuju koliko je sastav iz Bačke Topole igrao fudbal. I koliko je bio željan nadigavanja. U prvom delu pokušavali su Jug Stanojev, Dejan Milićević dvaput, u drugom Nenad Lukić – uglavno je branio Vladimir Stojković – i sve dok Partizan nije dao dva gola „s klupe“ mogla je utakmica da ode u drugom pravcu.

Ruku na srce, mogao je i Partizan znatno ranije da je reši. Mogao je, ali je Takuma Asano zaboravio u Sentu da ponese nišan. Pucao je iz svih pozicija, promašivao, delovalo je kao da ga je Nenad Filipović u pojedinim situacijama hipnotisao, da bi Japanac na kraju, ipak, pronašao put lopti do mreže i „zaključao“ utakmicu koja je imala skrivenog junaka u liku Aleksandra Šćekića.

SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

TSC – PARTIZAN 0:4 (0:2)

/Holender 23, Suma 61, Holender 62, Asano 71/

Stadion: u Senti

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Antonić, Milićević (TSC), Vujačić (Partizan)

TSC (4-2-3-1): Filipović – Santrač (od 46. Tomanović), Babić, Antonić, Varga – Petrović (od 78. Ponjević), Tumbasević (od 70. Banjac) – Milićević, Zec, Stanojev (od 70. Duronjić) – Lukić (od 78. Dostanić)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević (od 78. Brežančić) – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović (od 60. Jojić), Natho (od 60. Natho), Asano (od 72. Štulić) – Holender (od 72. Čolić).

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.