Đukić može da bude ponosan posle ovog Valijenteovog intervjua za španski As!

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2018, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić može da bude ponosan posle ovog Valijenteovog intervjua za španski ''As''!

Partizanov Španac otkrio za tiražni ''As'' šta mu je prolazilo kroz glavu posle smene Miroslava Đukića, ali i kako se snašao u Srbiji za ovih nekoliko meseci u Partizanu.

Mark Valijente je letos pojačao odbranu Partizana, a u redove crno-belih došao je na insistiranje tadašnjeg trenera ekipe iz Humske Miroslava Đukića.

Njegov dolazak bio je posebno zanimljiv i zbog toga što je prvi Španac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Partizanu, a to je jedna od prvih tema koju je prokomentarisao u intervjuu za španski ''As''.

''Vidite, kada sam došao ovamo, istraživali smo o tome i siguran sam da sam prvi Španac u Partizanu. I u srpskoj ligi, da... Mislim da sam prvi i jedini.

Pre mnogo godina nije bilo moguće videti Špance u inostranstvu. Ali, sada se usuđujemo da odemo. Otvorena su nam vrata sa različitih mesta. Volim da igram u inostranstvu, cene nas'',
istakao je Valijente.

Potvrdio je da je u Partizan došao na inicijativu Miroslava Đukića, o kome ima samo reči hvale, i kada je u pitanju njihova saradnja u Valjadolidu, kao i u Partizanu.

''Da, to je bilo ključno. Pozvao me je, zainteresovao se za mene i ubedio me je posle nekoliko poziva. Postoji i još nekoliko razloga, ali on je bio ključni razlog'', ističe Valijente.

Ipak, Đukić je smenjen već u uvodnom delu sezone, posle nezadovoljavajućih igara crno-belih, pa je i Valijente bio u dilemi da li treba da ostane u Partizanu.

''Da, šteta, ali takav je fudbal. Takva stvari se događaju. Moramo da nastavimo dalje. Đukić ima veliku ulogu u mojoj karijeri. Bili smo zajedno u Valjadolidu i tada sam igrao svoj najbolji fudbal. Uvek ću mu biti zahvalan. Sa Đukićem smo imali dve lepe godine, igrali smo odličan fudbal.

Postojao je trenutak kada sam počeo da razmišljam o odlasku. Ceo plan je počeo da se menja. Ali, profesionalac mora da se prilagodi. Novi trener me odlično tretira''
, objašnjava Valijente.

Na pitanje da li ga u Partizanu gledaju kao Zvezdu, s obzirom da je ponikao u Barsi, u generaciji Mesija, Pikea i drugih velikih asova.

''Ne, uopšte. Ceo život sam se ponašao kao timski igrač, ne znam da se ponašam na drugi način. U Srbiji nisi zvezda, ali te gledaju na drugi način, ne kao stranca, već zbog španskog jezika. Dobro nas tretiraju, ali se od nas i zahteva više.

Želim da nastav im ovako, volim da budem u inostranstvu, ali želim i da se vratim u Španiju.

Nije isto kada ste u Španiji. Ne prate vas svi. Ali, kad odete, pitaju vas kada ćete se vratiti, pogotovo ako ste više godina u inostranstvu. To vam daje na značaju'',
priznaje Valijente.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.