Dimitrijević slomio Partizan – ništa od medalje u Superkupu

Izvor: B92, 25.Sep.2022, 18:00

Dimitrijević "slomio" Partizan – ništa od medalje u Superkupu

Košarkaši Partizana poraženi su od Uniksa rezultatom 83:77 u meču za 3. mesto VTB Superkupa u meču u kojem je dominirao Nenad Dimitrijević sa 30 poena.

Partizanu je to bio drugi poraz na turniru, nakon trijumfa nad Lokomotivom i neuspeha protiv Zenita.

Crno-beli su time zaslužili četvrto mesto na VTB Superkupu, ali doživeli poraz posle neizvesne završnice u generalnoj probi za novu sezonu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan sezonu otvara 2. oktobra na gostovanju Ciboni u ABA ligi.

Uniks je dobro otvorio utakmicu i imao prednost od osam poena u prvoj četvrtini, ali ju je na kraju izgubio.

Odličan odgovor izabranika Željka Obradovića pre svega u napadu, a u narednom kvartalu i u odbrani.

Partizan je kontrolisao ritam utakmice i čuvao prednost sve do sredine treće deonice, kada je Uniks serijom od 12:0 napravio preokret.

U egalu se igralo praktično sve do kraja meča i ekipe su se smenjivale u prednost, a na oko četiri minuta do kraja potencijalno težu povredu doživeo je Deril Mejkon.

Vredi istaći i da je Kevin Panter isključen u trećoj deonici.

Nenad Dimitrijević vukao je ekipu iz Kazanja i donosio veoma bitne poene sa distance, ali je na dva minuta do kraja propustio dve prilike da potencijalno reši pitanje pobednika.

Partizan nije iskoristio priliku da to kazni, pa je Dimitrijević rešio da popravi situaciju i trojkom iz kornera je naterao Obradovića da na -5 i 1.15 do kraja zatraži tajm-aut.

Tajm-aut Obradovića bio je dobar pošto se brzo napravio višak i sam je ostao Papapetru, koji je pogodio trojku i naterao Perasovića da konsoliduje svoje redove.

Odgovornost je ponovo preuzeo makedonski reprezentativac, koji je promešao odbranu Partizana i ostao sam pod obručem. Crno-beli su ponovo išli na Papapetrua, on je poslao loptu Naneliju, da bi zatim iz nemoguće pozicije promašio trojku na isteku napada – i to je bilo to.

Najbolji u srpskom timu bili su Papapetru i Trifunović sa po 12 poena.

Panter je dodao 11, Lesor je imao osam, a Ledej i Madar po sedam.

Na drugoj strani briljirao je Dimitrijević koji je skupio čak 30 poena na 11/14 iz igre.

Pratili su ga Rejnolds sa 19 i Žbanov sa 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.