Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 17:51

Darko Lemajić: Partizan favorit, ali mi ne znamo da se branimo! Gentovi igrači jedva čekaju da vide Grobare

U razgovoru sa Mozzart Sport visoki centarfor hvali crno-bele i prognozira otvoren duel u trećem kolu Lige konferencije

Ako je suditi na osnovu dosadašnjeg toka Lige konferencije, pojaviće se Darko Lemajić u ulozi startnog napadača Genta u četvrtak veče. Srpski špic je počeo oba prethodna duela, sa Florom i Anortozisom, čak presudio u Talinu za uvodna tri boda blegijskog sastava, koji na susret trećeg kola Grupe B stiže bez kadrovskiih problema, pošto je i novajlija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz litvanskog RFS-a zalečio povredu koja ga je danima mučila.

I deluje zadovoljno što će drugi put u dve sezone igrati protiv crno-belih.

Počeo sam da treniram nedavno, pošto sam sanirao povredu lista. Definitivno dolazim u Srbiju. Sad, da li ću početi, odlučiće trener“, u razgovoru sa Mozzart Sport ostavlja 28-godišnji centarfor Hajneu Vanhecbruku da izabere hoće li koristit njega ili nekog od preostalih špiceva.

Primera radi, u nedelju veče su protiv Eupena počeli Loren Deport i Tarik Tisudali (obojica dali po gol), u nedavnom duelu sa Serl Brižom Ilombe Mbojo i Vakun Isuf Bajo, opcija je i Italijan Đani Bruno... Mada, Lemajić hvali napadački potencijal sastava Aleksandra Stanojevića upoređujući ga sa onim koji se prošle godine mučio i jedva, pogotkom Bibarsa Natha sa penala, slomio otpor njegovog bivšeg kluba, RFS-a.

Razlikuju se okolnosti. Tad se igrala samo jedna utakmica, bile su kvalifikacije, znali su crno-beli da bi svaka greška mogla da ih košta i zato su delovali za nijansu opreznije. Sad im je ekipa bolja, demonstriraju najkvaklitetniji fudbal u poslednjih nekoliko godina, izgledaju skladno i to se vidi po rezultatima. Favoriti su. Bar u ovom beogradskom duelu. Dao bih im blagu prednost, jer će uz sebe imati navijače, prednost domaćeg terena u ovakvim okolnostima zna da bude od velikog uticaja“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Visoki centarfor već četiri godine ne igra u Srbiji, međutim, kako redovno prati zbivanja u našem fudbalu kompetentan je da proceni pre svega ofanzivni potencijal lidera Superlige.

Uverio sam se da Partizan raspolaže ogromnim arsenalom. Rezultati na tri fornta pokazuju koliko je dobar. Cela ekipa maltene daje golove. Da, prednjači Rikardo Gomeš, ali pogađaju i Lazar Marković, Kvinsi Menig, vezisti, štoperi, čak i bekovi... Rikardo je dao više golova nego što je odigrao utakmica u prvenstvu, Natho drži sredinu terena, trener Aleksandar Stanojević ih je „namestio“ i sad izgledaju baš kako bi trebalo“.

Ako Parni valjak drži visok ritam, Gent igra promenjivo. Kod kuće izgleda uverljivo (slavio na tri od poslednja četiri meča), međutim, nevolja je kad ode u goste (samo dva slavlja na minulih devet susreta).

Otkako sam došao, jedino smo protiv Anderlehta bili u podređenom položaju. Sve ostale utakmice smo bili bolji od protivnika, nebitno ko je preko puta, stvarali više šansi, jedino nam je nedostajala koncentracija da ih realizujemo ili da budemo pažljiviji u odbrani. Lako smo primalo golove i posle toga je bilo teže da se vratimo. Verujem da je nedeljno slavlje nad Eupenom nagoveštaj boljih dana, sjajna uvertira za onog što nas čeka u Beogradu“.

Prema rečima Darka Lemajića svako se u četvrtak od 21 čas pojavi na stadionu u Humskoj nagledaće se kvalitetnog fudbala.

Siguran sam da će utakmica biti sjajna. Nismo ekipa koja se brani, niti je naš stil da stanemo pozadi i čekamo kontre, svi u klubu zahtevaju napadačku postavku. Neće ni Partizan, pogotovo na svom terenu, da se povuče. Zato očekujem otvoren duel, pogotovo što pobednik grupe direktno ide u osminu finala, a crno-beli i mi smo pokazali u uvodna dva kola da nas to zanima. Niko od čelnika nije postavio granicu dokle bi trebalo da doguramo u Evorpi, međutim, prvi cilj je da se prođe u nokaut fazu. Neće biti lako nama, ali ni Partizanu“.

U direktnoj komunikaciji, novi saigrači su bivšem članu Inđije i Napretka postavili sijaset pitanja. Ne toliko o igračima, već o atmosferi koja se sprema na stadionu poviše Autokomande.

Ne, niko se ne boji dolaska u Beograd. Naprotiv, zantiželja igrača Genta usmerena je u pravcu ambijenta kakav Grobari mogu da krearaju. Slušali su dosta o večitom derbiju, gledali snimke, raspitivali o toj strasti i zato su me nekoliko puta pitali šta mogu da očekuju. Neki su jedva čekali da se oporave od sitnih povreda samo da ne bi propustili gostovanje na stadionu u Humskoj, da se lično uvere u vezu navijača i igrača Partizana“.

fkl Prošla su dva meseca otkako je Lemajić potpisao za novi klub (angažovao ga posle pogotaka u međusobnom meču tokom kvalifikacija za Ligu konferencija), privodi kraj proces prilagođavanja, dao je golove za pobedu nad Serkl Brižom i Florom, nada se da bi mogao da bude precizan još jednom baš protiv zemljaka, mada je i njemu jasno da je to izuzetno zahtevan posao.

Tokom praćenja utakmica Partizana, više sam bio koncentrisan na napad, ali sam shvatio da crno-beli primaju malo golova, da im je odbrana uigrana, da čak i štoperi umeju da budu strelci. Bilo ko da počne od naših napadača imaće izazovan zadatak, jer su Igor Vujačić i Siniša Saničanin dobar tandem, reprezentativci svojih zemalja. Nisam opterećen hoću li ih matirati. Bilo bi lepo, ali uspeh ekipe stavljam ispred ličnog“, dodao je Darko Lemajić.

NGOJ? DOMINIRALI SMO...

Duel Genta i Eupena (2:0) predstavljao je priliku da se Darko Lemajić uveri uživo u kvalitete Žulijena Ngoja, krilnog napadača gostiju, neostvarene letošnje želje Partizana.

Nezgodan je, igrao je drugo poluvreme, ali smo sve vreme dominirali, pa napadači Eupena nisu bili primetni, samim tim nisam ni njega zapazio. S druge strane, čim su ga crno-beli želeli sigurno je kvalitetan, jedino što baš u nedelju to nije demonstrirao“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NI U HUMSKOJ NEĆE DA SE BRANE! Srbin iz Genta preti Partizanu: Niko od nas se NE PLAŠI "grobara", jedva čekamo utakmicu!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2021

Napadač Genta, Darko Lemajić, u četvrtak će igrati protiv Partizana u derbiju grupe B, a pred dolazak u Beograd govorio je o susretu sa crno-belima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.