DA LI JE NEPRAVEDNO PONIŠTEN GOL PARTIZANA? Sudijski ekspert detaljno obrazložio situaciju, ali i ZVEZDIN POGODAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 21:15

DA LI JE NEPRAVEDNO PONIŠTEN GOL PARTIZANA? Sudijski ekspert detaljno obrazložio situaciju, ali i ZVEZDIN POGODAK

Arbitar Novak Simović je imao dosta posla na meču.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 1:1 u 165. večitom derbiju. Partizan je poveo pogotkom Natha u 36. minutu, dok je gostujući tim izjednačio u 83. minutu. Poravnanje je doneo Aleksandar Katai. Sudijski analitičar na "TV Arena sport" Zdravko Jokić ocenio vođenje 156. večitog derbija kao zadovoljavajuće od strane današnjeg arbitra Novaka Simovića i njegovih saradnika.

- Slično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošlogodišnjem suđenju Jovanovića. Simović je počeo vrlo dobro. Preskako je male faulove, time je doprineo da igra dobije na tempu. Međutim, u drugom delu su došle neke situacije koje su malo značajnije, gde je on donosio važne odluke. Sa jedne i druge strane su bile drugačijeg viđenja. Generalno, mislim da je dobro odsudio. Mislim da je, ne samo prelazna, već dobra ocena - rekao je Jokić i potom otkrio određene informacije.

- Ono što šira publika ne zna, jeste da je pre mesec dana održana sednica UEFA za sudije. Podignuta je lestvica za guranje sa leđa, sa strane... To sa strane, čak nije ni prekršaj. Sa leđa je prekršaj, ali je bitan intenzitet i uticaj na samu igru. On je ispoštovao te instrukicje UEFA i sa moje strane je odradio dobar posao.

Napadač crno-belih Rikardo Gomeš je doveo svoj tim u vođstvo od 2:0, ali je gol poništen zbog faula koji je napravljen pre toga.

- Dobro je sudija Novak Simović postupio. Vidi se da je noga fudbalera Partizana na stopalu Milana Rodića. Faul je postojao i gol je sa razlogom poništen. Vidi se kako noga Uroševića dolazi na stopalo Rodića koji je bio bliži lopti. Pravedna odluka arbitra - rekao je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

Start sa leđa pred golom Partizana dogodio se nad Mirkom Ivanićem, kada su crveno-beli želeli jedanaesterac. Simović je odmahnuo rukom, a Jokić je pojasnio situaciju.

- On je zauzeo kriterijum na početku meča. Ovde je vrlo bitna jedna stvar, da je pre ofsajd Ivanića u momentu kada je Katai šutirao. Da je dosuđen prekršaj, on bi bio poništen zbog ofsajda - otklonio je Jokić sve dileme.

Golu Crvene zvezde prethodio je duel Marka Lazetića i Igora Vujačića u šesnaestercu Partizana.

- Ruke su bile na telu igrača, ali bez držanja. Nije bilo elemenata za penal, odnosno nije tog intenziteta za prekršaj - ocenio je Jokić.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Kristina Janjić, supruga Aleksandra Mitrovića.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.