Crno-beli uveličali jubilej Bačke Topole sa 4 “komada”

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli uveličali jubilej Bačke Topole sa 4 “komada”

Bačka Topola – Partizan 1:4 (1:2)
Strelci: Kekezović u 4. za Bačku Topolu, a Ninković u 23, Luka u 32, Malbašić u 63. (iz penala) i Đemba Đemba u 88. minutu za Partizan.
Gledalaca: 2.500. Sudija: Simović (Lovćenac). Žuti kartoni: Simčević (Bačka Topola), Marković, Aksentijević (Partizan).
BAČKA TOPOLA: Đorđević, Boroš, Stanišić, Todorović, Sivčević, Kosović, Lačak, Kekezović, Nedić, Martinović, Šicar: Igrali su još: Lacko, Martin, Bakić, Mudrinski, Babi, Ivšić, Rahić, Bojović, Anđelić, Lazarević, Šaban, Žmukić.
PARTIZAN: Ž. Živković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Ilić, Luka, Ninković, Grbić, Beko. Drugo poluvreme: Petrović, Aksentijević, Ivković, Gulan, Ostojić, Đemba Đemba, Malbašić, Lukić, Golubović, Grbović, Minić.
(FOTO: V. Marković)
Čitav vek od kako se Bačkom Topolom zakotrljala prva, zvanična bubamara, malo mesto velikih fudbalera ugostilo je državnog šampiona.
Ekspediciju Partizana aplauzom nije dočekala samo uprava slavljenika, već i 2500 raspoloženih duša.
Kapiten Bačke Topole, Dejan Kekezović, međutim, nije bio toliko mio – već u petom minutu susreta, posle paralele Todorovića, topovskim udarcem sa 15 metara, iznenadio je golmana Živkovića, za salvu oduševljenja na tribinama – 1:0.
Nije domaćinima konačan ishod posle toga bio previše bolan. Jasno je, uostalom, bilo da je Partizan u duelu sa četvrtoligašem imao da opravda ulogu favorita.
U fenomenalnoj akciji u 23. minutu, Ilić je na strani našao Ninkovića, koji je dupli pas sa Lukom krunisao utrčavanjem pred golmana i rutinskim plasmanom lopte u dalji ugao – 1:1.
Ni 10 minuta nije prošlo, kada je Predrag Luka režirao očekivani preokret. Pošto je na desnoj ivici peterca primio Ilićev pas, sa dvojicom čuvara na leđima, špicem kopačke je znalački, po zemlji, prosledio loptu u metu – 1:2.
Malbašić je posle prekršaja koji je nad njim i načinjen mirno izvedenim udarcem sa bele tačke u 63. minutu upisao prvenac u crno–belom dresu.
Konačan rezultat postavljen je u 88. minutu – posle solo–prodora u kojoj se otresao trojice čuvara, Đemba Đemba je sa 10 metara bio nemilosrdan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.