Izvor: RTS, 02.Okt.2022, 18:55

Cibona ravnopravan protivnik samo jednu četvrtinu - Partizan startovao pobedom u Zagrebu

Košarkaši Partizana pobedili su u Zagrebu Cibonu 105:81 u utakmici prvog kola regionalne ABA lige.
Partizan je, uprkos lošem početku utakmice i prvoj četvrtine u kojoj je Cibona imala i plus osam, upisao u Zagrebu prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige.

Pored od ranije povređenih Smailagića i Avramovića, u timu Željka Obradovića danas nije bilo Jama Madara, zbog čega je trpela organizacija igre crno-belih, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan imao dobro šutersko veče u Zagrebu.
Ekipa iz Beograda je traljavo otvorila utakmicu - mučili su se crno-beli u napadu, a Cibona je sa druge strane terena lako dolazila do obruča, pa je posle četiri minuta igre bilo 13:7 za tim iz Zagreba i Obradović je morao da zatraži prvi tajm-aut.
Držao se Partizan samo dobrim šutem za tri poena - pogađali su Kevin Panter, koji je debitovao kao kapiten, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević.
Posle trojke Vukčevića prišao je Partizan na poen razlike, ali su nastavili crno-beli smušeno u napadu i nedovoljno agresivno u odbrani, pa je Cibona u jednom trenutku imala i najvećih plus osam.
Do kraja izuzetno efikasne prve četvrtine, gosti iz Beograda su ponovo prišli na poen zaostatka - 26:25.
Zaigrali su crno-beli bolje i agresivnije u drugoj četvrtini, priključili su se ponterski Anđušić, Naneli i Papapetru, šut sa distance je i dalje služio, pa je Partizan preuzeo vođstvo, koje je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena prvi put postalo dvocifreno.
Stegla je ekipa Željka Obradovića odbranu, što je omogućilo i nešto lakše poene iz kontranapada - Cibona je u drugoj četvrtini postigla samo 15 poena i već pred odlazak na veliki odmor bilo je 58:41.

Partizan je do velikog vođstva već nakon 20 minuta igre došao pre svega zahvaljujući izuzetno preciznom šutu za tri poena, pošto su crno-beli tokom prva dva kvartala pogodili osam trojki iz 11 pokušaja.
U drugom poluvremenu nije bilo nikakve neizvesnosti. Partizan je bio bolji i u trećem i u četvrtom periodu, prednost crno-belih je rasla, u jednom trenutku iznosila i najvećih 25 poena, da bi ekipa iz Beograda na kraju postigla više od 100 poena, za konačnih 105:81.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kevin Panter, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević sa po 14 postignutih poena. Papapetru je ubacio 11, a Anđušić, Lesor i Egzum po 10.
Obradović je pružio šansu svim košarkašima koje je imao na raspolaganju, pa je sedam poena upisao i mladi Đorđije Jovanović. Najmanje minuta odigrao je Zek Ledej, koji je uz Gregora Glasa jedini ostao bez poena pored svog imena na semaforu.
U timu iz Zagreba istakao se Ljubičić sa 19 poena, dok je odlični Borna Kapusta upisao pet poena i 15 asistencija. 
Partizan u petak, protiv Albe u Berlinu, počinje takmičenje u Evroligi, dok će u narednom kolu ABA lige biti gost MZT-u u Skoplju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubedljiv trijumf Partizana na startu ABA lige

Izvor: Danas, 02.Okt.2022

Košarkaši Partizana razbili su Cibonu u Zagrebu u prvom kolu ABA lige sa 105:81.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.