Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 15:23

Bogosavac skenira Soči: Zaustavite Nobou, štoperi šalju opasne dijagonale, ali Partizan je bolji

Levi bek Ahmata detaljno o karakteristikama narednog rivala crno-belih

Friške informacije o snazi Sočija, narednog Partizanovog rivala na putu ka Ligi konferencija, donosi – partizanovac. Svedočio je Miroslav Bogosavac poslednjoj pobedi ruskog tima, u ponedeljak veče protiv njegovog Ahmata, a uprkos činjenici da je petoplasirani tim tamošnje Premijer lige slavio 2:1 nije ga ubedio da je jači od kluba u kome je ponikao i za koji je vezan emotivnim nitima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Soči je upisao prvu pobedu u prvenstvu, treću u novoj sezoni ako se računa dvomeč sa azerbejdžanskom Kešlom, daje golove, međutim, i te kako je ranjiv, jer su mu pre Ahmata mrežu zatresli Nižnji iz Novgoroda i tim iz Bakua.

Reklo bi se da i crno-beli imaju šanse.

„Posebno ako na obali Crnog mora budu reprizirali igre s početka sezone. Stvarno mi se sviđa kako deluje moj voljeni tim ovog leta, počeo je takmičenje na dva fronta napadački, što nas, pripadnike crno-belih boja, i te kako raduje. Verujem da takvi mogu da budu i u četvrtak veče“, optimista je Miroslav Bogosavac u raportu iz Groznog za Mozzart Sport.

Dovoljno je obazirv levi bek Ahmata da upozori na snagu Sočija, temljeno analizira njegove glavne karakteristike.

Koliko je to samo talična ekipa... Nema dalje. Sa svima smo mogli da igramo, mnoge da ugrozimo, a za godinu i po koliko sam u Groznom samo njih nismo savladali. Iako nismo svaki put zaslužili poraz. Primera radi, u ponedeljak smo sami sebi dali gol, za drugi se postarao Kristijan Noboa fantastičnim pasom Marku Dugandžiću. Reč je o organizovanom timu, ne deluje lepo za oko, ali uvek igra na rezultat. I – uspeva mu“.

Glavni kreator igre ekipe Vladimirta Fedotova je Kristijan Noboa. Bivši igrač Zenita jeste u godinama (36. rođendan proslavio početkom aprila), mada je i dalje sposoban da pravi razliku u korist najmlađeg člana ruskog elitnog ranga. Već je podelio četiri asistencije od početka sezone.

Ekvadorac je igrač od koga sve polazi. Njegove lopte u prostor su sjajne. Ako mu se dopusti da igra može da bude vrlo neprijatan. Ima ga svuda. Izvlači se na bok, dejstvuje i kao krilo, ide u napad. Lane je uz Antona Zobolotnija bio najbolji strelac tima. Izvodi sve prekide, a Soči baš ima dosta uigranih akcija u tom segmentu. Njega Partizan kad bi zaustavio pola posla bi završio“.

Zamka u koju bi mogao da upadne stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem je da pomisli kako je Soči samo Kristijan Noboa. Nije.

Soči igra u formaciji 3-5-2, dosta polaže na igru po bokovima, traži rešenja ubacivanjima Timofeja Margasova i Sergeja Terekova. Bitnu ulogu igra krilni vezista Nikita Burmistrov, služi se levom nogom, a pojavljuje uglavnom po desnoj strani, zavrće unutra, trener mu daje slobodu, ako razigra tim... Burmistrov i Noboa su tehnički najpotkovaniji pojedinci, ne sme im se dozvoliti da kreiraju. Moram da napomenem da je Marko Dugandžić izuzetan špic, sposoban da napravi probleme svakoj ekipi, a njegov zemljak Mateo Barać iz poslednje linije voli da šalje dijagonale. Baš dobro gađa. Te prenosne lopte su opasne“.

Nešto u ovom timu nije kao pre. Primera radi, Brazilac Žoazinjo, poznat iz vremena kad je nosio igru Krasnodara, uopšte ne igra. Argentinac Emanuel Mamana, pristigao iz Zenita, dobio je šansu samo u završnici gostovanja Kešli.

Ni meni nije jasno zašto tako kvalitetnih fudbalera nema u sastavu. Protiv nas su sve vreme presedeli na klupi. Posebno je nezgodan za čuvanje Žoazinjo, baš me čudi kako ne igra. Iznenadilo me i što je Soči nedavno pustio našeg Ivana Miladinovića na pozajmicu u Nižnji, bio je dobar lane. Vidim da ni 4.000.000 evra plaćeni vezista iz Obale Slonovače, Viktorijen Agban, još nije standardan. Možda se bivši prvotimac Meca nije uklopio, nadam se da neće da proradi još neko vreme. Sve skupa, nije Soči kao pre. Prošle sezone je bio jači. Na primer, protiv Nižnjeg nije dominirao, protiv nas je dao dva gola, od koji je prvi autogol. Zatvore se, čekaju kontre i polukontre, strpljivi su“.

Možda nije umesno poređenje, ali pojedincima je Soči zaličio na Anži.

„Klub ulaže dosta novca, svakodnevno napreduje, ambiciozan je, zaslužen je u Evropi, ali mu je mana što nema međunarodno iskustvo. To bi mogla da bude prednost Partizana. Zna kako da se ponaša u mečevima velike važnosti. Soči na to nije naviknut“.

Završni zaključak:

Na osnvou onoga što sam video od početka sezone, Partizan je kvalitetnija ekipa od Sočija. Verujem da će moj bivši klub da pobedi već u četvrtak ili sledeće sedmice izbaci Ruse. Da me ovi moji puste da živim. Stalno se šale kako su bolji. Red je da im pokažemo da nisu“, smeška se Miroslav Bogosavac, koji je član crno-belih bio četiri sezone pre nego što je zablistao u dresu Čukaričkog i odatle se otisnuo u Ahmat.

DAČO, PRESUDI RUSIMA

Bogosavac je član Partizanove generacije talenata rođene 1996. godine, rasute po raznim krajevima Evrope: Andrija Živković je u Solunu, Saša Lukić u Torinu, Nemanja Radonjić u Marselju, Miladin Stevanović u Čukaričkom, a jedini koji je i dalje u Partizanu je – Danilo Pantić.

Odlično je počeo sezonu, to se čekalo. Nadam se da će presuditi Dača i Rusima. Poseduje kvalitet da reši svaki meč, videli ste kakve je golove dao DAC-u i Voždovcu“, hvali popularni Riđi momka iz Rume.

IZ AHMATA U TOP PET KLUBOVA RUSIJE

Za godinu i po dana koliko je član Ahmata, odigrao je Miroslav Bogosavac 45 utakmica za klub iz Groznog, nekoliko puta biran u idealni tim kola Premijer lige Rusije.

Prošla sezona mi je bila baš dobra. Ahmat je završio u sredini tabele, domogao se polufinala kupa, a ja igrao redovno. Uslovi su izvanredni i to mi prija. Bilo je priča da odem, ali kako sam jedini levi bek, a nisu doveli nikog, ostao sam. Prirodno je da jednog dana napredujem, ostanem u ruskom fudbalu, ali da dođem do nekog od pet top klubova ove zemlje. To su mi ambicije“, kaže momak koji je marta 2019. debitovao za reprezentaciju Srbije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.