„Besmrtni puk“ u Beogradu okupio četiri hiljade ljudi

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Besmrtni puk“ u Beogradu okupio četiri hiljade ljudi

Velika kolona "Besmrtnog puka" u Beogradu je okupila oko četiri hiljade ljudi, rekao je za RIA Novosti koordinator akcije Sergej Glušenko.

Događaj u glavnom gradu Srbije počeo je oko 17.00 časova polaganjem cveća na Spomenik oslobodiocima Beograda, gde su sahranjeni vojnici i oficiri Crvene armije i jugoslovenski partizani. Povorka kroz glavne ulice grada sa portretima svojih predaka u rukama su nosili veterani, predstavnici ruske ambasade i "Rostrudničestva", članovi pokreta Narodnooslobodilačke borbe, pripadnici srpskih anti-fašističkih organizacija, udruženja rusko-srpskog prijateljstva, kao i veliki broj građana Republike Srbije.



Pred kolonom su bili i bajkeri ​​iz srpskog ogranka moto kluba "Noćni vukovi", a koji su puštali sovjetske vojne pesme. Na kraju marša ispred zgrade Skupštine grada Beograda održan je svečani koncert. Kordinator događaja je saopštio da je "oko 4 hiljade ljudi učestvovalo u akciji".



"Danas je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u milionskom maršu `Besmrtni puk`. Ovo je srpski deo marša i u isto vreme to je jedna od akcija, koja se ove godine održava u 68 zemalja", rekao je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Akcija "Besmrtni puk" održana je i u drugim gradovima Srbije: Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu i Paraćinu. Nakon marša učesnici su mogli gledati projekciju filma "Sobibor". Prema rečima organizatora, aktivnost i inicijativa srpske strane omogućava da se računa na širenje ove akcije sledeće godine.

"Besmrtni puk" je prošao i kroz glavni grad Republike Srpske, Banjaluku.
 

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.