Bertans poručio Amerima: Nijedan koledž igrač nije kao Dončić

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans poručio Amerima: Nijedan koledž igrač nije kao Dončić

Bivše krilo Partizana, sada uzdanica San Antonio Sparsa Davis Bertans poručio je Amerikancima da ne potcenjuju kvalitet Evrolige.

Proteklih dana jedna od glavnih tema u SAD je da li je Luka Dončić dovoljno kvalitetan da bude izabran među prvim draft pikovima.

Već mesecima se spekuliše da bi mladi Slovenac mogao da bude među prva tri pika, a retko ko očekuje da bude ispod petog.

"Zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi u SAD misle da je Evroliga mekana? Mislim da nijedan koledž igrač nije sposoban za ono što je Luka Dončić uradio ove sezone u Španiji i Evroligi, sigurno ne sa 19 godina", poručio je Bertans.

Dončić je u poslednjih devet meseci osvojio dve titule prvaka Evrope, klupsku i reprezentativnu, izabran je u idealnu petorku Evrobasketa i Evrolige, te proglašen za najboljeg mladog igrača Evrope, a osvojio je i dva MVP priznanja, za igrača sezone u EL i najboljeg pojedinca Fajnal-fora EL u Beogradu proteklog vikenda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.