Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 17:35

Babangida o Umaru Sadiku: Tek će da pokaže šta zna, sazreo je

Pohvale za bivšeg fudbalera Partizana

Umara Sadika naravno znamo iz redova Partizana, a Tidžanija Babangidu kao osvajača zlatne olimpijske medalje iz Atlante i člana one čuvene reprezentacije Nigerije.

Ljubitelji video-igara ga pamte kao nezaustavljivog u onim prvim fudbalskim igricama zajedno sa Babajarom, Kanuom i Džej-Džej Okočom, a sada je bivši fudbaler Ajaksa upravo govorio o fudbalskim kvalitetima svog zemljaka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sadika.

Sadik je postigao 20 golova na 40 utakmica ove sezone u dresu Almerije pa je tako privukao pažnju nigerijske javnosti na sebe. Dovoljno da ga komentariše legenda tamošnje reprezentacije.

"Sadik je sazreo. Igrao je dobro u klubu, iako se radi u španskoj Segundi. Postigao je veliki broj golova za klub. Pokazao je veliki potencijal. Ako Sadik dobije šansu u redovima Super Orlova, mislim da će biti u stanju da se još više pokaže", rekao je Babangida.

Nema Babangida sumnu da je Sadik spreman za reprezentaciju.

"Verujem da će on vrlo brzo iskoristiti šansu i pokazati treneru i Nigerijcima koliko je dobar. I sposoban da nosi reprezentativni dres Nigerije".

Prostora za napredak naravno još ima.

"Koliko će tek dobar postati zavisi od njega, jer uvek postoji prostor za napredak ako nastavi da radi ovako vredno", rekao je Babangida.

Sadik je krenuo od Specije, preko Rome, a u karijeri je još igrao za Bolonju, Torino, Bredu, Rendžers, Peruđu i Partizan gde se prilično pokazao i potom otišao put Španije.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.